Home VestiIT i nauka Internet stvari na SERBIAN CIO LEADERSHIP FORUMu

Internet stvari na SERBIAN CIO LEADERSHIP FORUMu

by bifadmin

Na Zlatiboru će 25. i 26. oktobra 2018. biti održan CIO LEADERSHIP FORUM. Očekuje se da oko 200 IT stručnjaka iz Srbije i Makedonije bude prisutno na ovom skupu.

Jedna od „Remetilačkih dvananest tehnologija“ je bez sumnje Internet stvari (engl. Internet of Things, IoT). Malo je poznato da je ovo oblast u kojoj Srbija ima šta da ponudi svetu. Postoji par desetina firmi, koje broje i preko tridesetak zaposlenih, a koje uglavnom izvoze svoje proizvode. Neke od njih su u čistom autsorsingu, dok neke imaju sopstveni razvoj i svoje proizvode prodaju na svetskom tržištu. Ovu oblast podržava i nekoliko firmi koje imaju najsavremenije mašine za proizvodnju štampanih kola.

Na ovom skupu će biti prikazana interesantna primena upotrebe Interneta stvari u poljoprivredi. Kompanija Delta Agrar već koristi proizvode iz ove kategorije kako bi nadgledala svaku jedinku iz svog stočnog fonda. Proizvode iz kategorije interneta stvari postavlja u ogrlice koje nose krave i svinje, na primer. Tako senzori na ovim ogrlicama šalju podatke do centra za nadrzor o tome koje je telesna temperatura životinja, kako bi se brzo reagovalo u slučaju bolesti. Zatim se meri potrošnja hrane po svakoj jedinki. Uz merenje spoljašnje temperature i vremenskih uslova, kao i lociranja gde se svaka jedinka nalazi u svakom trenutku, ovo predstavlja napredan korak koji život ovih životinja i onih koji ih čuvaju predstavlja jedan zatvoreni eko sistem. Kompanije Delta Holding i Delta Agrar će vas povesti u interesantan svet primene Interneta stvari.

Dođite i potvrdite zašto Srbija ne kasni za svetom i kako bi u okviru sopstvenih potreba srpske kompanije trebalo da reaguju na izazove koje slede. Više detalja i registracija na: http://digital-dreams.biz/events/cio-leadership-forum.html

Pročitajte i ovo...