Home VestiEkonomija Na niškom aerodromu više od 174.000 putnika, rast 16 odsto

Na niškom aerodromu više od 174.000 putnika, rast 16 odsto

by bifadmin

Na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu opsluženo je u prvoj polovini ove godine 174.118 putnika, što je za 16 odsto više nego u istom periodu prošle godine, izjavila je za agenciju Beta portparol niškog aerodroma Ivanka Stanisavljević.

„Imajući u vidu postojeću dinamiku rasta broja putnika, kao i to da od 15. novembra kreću letovi na relaciji Niš-Beč, realna su očekivanja da broj putnika ove godine premaši 400.000 što bi bio novi rekord aerodroma“, rekla je Stanisavljevićeva.

Ona je podsetila da je aerodrom „Konstantin Veliki“ prošle godine opslužio nešto više od 331.000 putnika.

Sa niškog aerodroma u prvih šest meseci ove godine letelo je i 15 kargo aviona, a njime je prevezeno 350 tona robe.

Prošle godine aerodrom u Nišu bio je odredište za 85 kargo aviona koji su prevezli 2.500 tona robe.

Skupština grada Niša donela je pre deset dana odluku da imovina i upravljačka prava aerodroma „Konstantin Veliki“ budu ustupljeni Republici Srbiji, ali je za sada nepoznato kada će država i praktično početi da njime upravlja.

Predstavnici Inicijative „Ne damo niški aerodrom“ koji su prethodnih meseci organizovali brojne proteste zbog predaje aerodroma državi saopštili su da odluka Skupštine grada Niša nema pravno dejstvo sve dok gradonačelnik Darko Bulatović sa Vladom Srbije ne potpiše ugovor o prenosu osnivačkih prava i imovine.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...