Home VestiEkonomija Sosijete ženeral ostvarila značajan rast profita u prvoj polovini 2018.

Sosijete ženeral ostvarila značajan rast profita u prvoj polovini 2018.

by bifadmin

Sosijete ženeral banka Srbija (Societe Generale) ostvarila je značajan rast profita pre oporezivanja u prvoj polovini 2018. godine (H1) od 5,3 milijardi dinara (45,1 miliona evra), za čak 86 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, što je nastavak pozitivnog trenda koji Sosijete ženeral konstantno beleži na domaćem tržitu.

Sosijete ženeral banka ostvarila je profit pre oporezivanja od 5,3 milijardi dinara (45,1 miliona evra) u prvom polugodištu 2018. godine, što je za čak 86 procenata više u odnosu na isti period prethodne godine.

Zaključno sa prvim polugodištem 2018. godine, ukupna aktiva banke dostigla je 292 milijardi dinara (2,5 milijardi evra), što je rast od 16 odsto, a ukupni krediti klijentima dostigli su 208 milijardi dinara (1,8 milijardi evra), za 23 procenta više nego u istom periodu prošle godine.

Istovremeno, Banka od 2016. godine konstantno unapređuje svoje poslovanje na srpskom tržištu, a dobri finansijski rezultati doprineli su da banka zauzme četvrtu poziciju po visini aktive, kaže se u zvaničnom saopštenju.

Sosijete ženeral banka, koja je deo jedne od najvećih evropskih bankarskih grupacija, na domaćem tržištu prerasla je u drugu po obimu kreditiranja u radu sa stanovništvom, treću po obimu rada sa privredom i treću prema veličini ukupnog kreditnog portfolija.

Među najznačajnijim poslovnim poduhvatima u 2017. godini je preuzimanje dela kreditnog portfolija bivših klijenata Jubanke, čime je dodatno ojačano tržišno učešće.

Pročitajte i ovo...