Home VestiPolitika i društvo Festival „Moj lepi park“ postaje tradicionalno mesto dobre zabave

Festival „Moj lepi park“ postaje tradicionalno mesto dobre zabave

by bifadmin

Blok 19a na Novom Beogradu bio je domaćin festivala „Moj lepi park“ koji je pored dece i stanovnika ovog bloka okupio i brojnu decu iz okolnih blokova (21, 22 i 23). U organizaciji NVO „Moj lepi grad“ (a u saradnji sa sa partnerima TSB – Teniski savez Beograda, OŠ „Laza Kostić“ i OŠ „Jovan Dučić“ ) uz sufinansiranje Ministarstva za zaštitu životne sredine, posetiocima festivala je kroz brojne aktivnosti i podaktivnosti predstavljen glavni cilj festivala – promocija projekta „Eko oaza Blok 19a“ i ukazano na potrebu za više uređenih i oplemenjenih zelenih površina u gradovima. Promovisan je zdrav način života u urbanim sredinama i zdrave životne navike.

Festival je zbog svoje dinamike i raznovrsnog programa bio najinteresantniji najmlađim sugrađanima koji su kroz više radionica imali priliku da se upoznaju sa značajem ptica u parkovima i njihovim hranjenjem, ali i važnosti drveća i niskog rastinja u parkovima velikih gradova, kao što je Beograd. Sportske radionice donele su nezaboravne trenutke dobrog druženja i dobre zabave, dok je onlajn kviz znanja „Eko oaza“ imao značajan edukativno-informativni karakter za sve koji su uzeli učešće u njemu.

U saradnji sa Sekretarijatom za stambene i komunalne poslove i JKP „Zelenilo“ – Beograd, tokom trajanja festivala simbolično je zasađeno stablo platana zajedno sa australijskom ambasadorkom Ms Ruth Stewart i tim činom je najvljena radna akcija sadnje zelenila pod nazivom „Zeleni Beograd“ koja je planirana za 5.10.2018. na prostoru oko OŠ „Laza Kostić“ i „Jovan Dučić“.

Pročitajte i ovo...