Home VestiPolitika i društvo Gebruder Weiss organizovao transport umetničkih dela iz celog sveta za 57. Oktobarski salon u Beogradu

Gebruder Weiss organizovao transport umetničkih dela iz celog sveta za 57. Oktobarski salon u Beogradu

by bifadmin

Oktobarski salon je reprezentativna međunarodna manifestacija iz oblasti vizuelnih umetnosti, čiji je osnivač i pokrovitelj Grad Beograd. Počeci Oktobarskog salona sežu u daleku 1960. godinu, kada je ustanovljen kao godišnja izlozba najboljih ostvarenja u oblasti likovne umetnosti. Ovogodišnji 57. Oktobarski salon, održava se u Beogradu od 14. septembra do 28. oktobra pod nazivom „Lepota kakofonije „. Umetnici iz celog sveta izlagaće svoja dela, kako bi predstavili presek umetničke scene u svetu i njenu trenutnu karakteristiku, a to je različitost.

Galerije Kulturnog centra Beograda (Galerija Podroom, Likovna galerija, Galerija Artget), Galerija Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), zgrada Muzeja grada Beograda, U10 galerija i Remont galerija biće mesta na kojima će se održati 57. Oktobarski salon.

U otvorenom postupku za javnu nabavku usluga, kompanija Gebruder Weiss je dobila posao. Kao vodeći lider u oblasti transporta i logistike,organizovan je drumski i avio transport umetničkih dela iz celog sveta. Ukupna vrednost umetničkih eksponata iznosi 5.000.000,00 EUR.

“ Transportovati tako vredna umetnička dela iz celog sveta je jedan složen logistički proces koji zahteva veliku pripremu i poslovnu strategiju. Sa efikasnom strategijom i uslugom iz jedne ruke, pružili smo neophodnu podršku našem klijentu. Naši stručnjaci uz pomoć profesionalnih analiza i preciznog planiranja razvili su rešenja za lanac snabdevanja u skladu sa individualnim zahtevom klijenta. Veliki broj turista mahom posećuju Beograd zbog izložbe koja ovaj put okuplja 72. umetnika iz celog sveta”, rekao je vođa projekta Nikola Vasiljević, direktor međunarodnog transporta u kompanij Gebruder Weiss Srbija.

Pročitajte i ovo...