Home Posle 5 Domaća društvena igra „Overtime“ o prekovremenom radu stekla popularnost na Kickstarteru

Domaća društvena igra „Overtime“ o prekovremenom radu stekla popularnost na Kickstarteru

by bifadmin

Društvena igra Overtime je u prvih 24 sata kampanje na Kickstarteru dostigla skoro 40% od željenih 9.000 dolara, tako da je za sve potencijalne backere ostalo još malo vremena da pokupe early bird nagrade, a neke personalizovane nagrade su ograničene.

Igru su osmislili Pavle, Damjan i Milan koji su pohađali ovogodišnju Crowdfunding Akademiju kao Dažbog games tim. Od prvog dana sa sobom su nosili prototip svoje ideje – društvenu igru “Overtime” za čije komercijalno štampanje su želeli da prikupe novčana sredstva, ali i da dopru do zajednice ljubitelja društvenih igara širom sveta.

Njen idejni tvorac je Pavle Ilijašević koji tvrdi da je zapravo bio inspirisan čestim prekovremenim radom na svom poslu. “Dešavalo se da u sred noći moram da vozim do drugog grada ne bih li rešio nastali izazov”, kaže on. I umesto da ga neprospavani sati demotivišu, oni su zapravo pobudili njegovu kreativnu stranu, te ih je Pavle pretočio u zabavnu društvenu igru.

“Overtime” je kartična igra za 3 do 6 igrača u kojoj ste prinuđeni da ostanete duže na poslu jer vas je šef baš u 5 minuta do kraja radnog vremena zatrpao dodatnim zadacima, i prvi kurg započinje igrač koji je poslednji završio sa svojim (pravim) poslom. Zadatke možete obaviti sami, na kolegijalan i pošten način, a možete (zabave radi) i začiniti igru tako što ćete ih podvaliti vašim dragim kolegama. Igrač koji se prvi reši svih zadataka pobeđuje. Inače, za osmišljavanje ove igre i usavršavanje njenih pravila, timu je trebalo devet meseci.

Pročitajte i ovo...