Home VestiEkonomija MHP planira da investira 200 miliona evra u Perutninu Ptuj

MHP planira da investira 200 miliona evra u Perutninu Ptuj

by bifadmin

„U narednih pet godina planiramo da investiramo oko 200 miliona evra u proizvodnju, kako bismo unapredili kompaniju, osigurali najviše evropske standarde i obezbedili da potrošači u Sloveniji i širem regionu dobijaju najkvalitetnije proizvode. Investicije će obuhvatiti i unapređenje opreme i uvođenje tehnologije na najvišem industrijskom nivou, kao i renoviranje farmi kako bi postigli visoki standardi koji se odnose na zaštitu životne sredine, dobrobit životinja i društvenu odgovornost“, istakao je dr John C. Rich, predsednik Upravnog odbora kompanije MHP, na jučerašnjem sastanku sa slovenačkim novinarima.

Cilj kompanije MHP je da ojača odnos sa svim akterima koji su pomogli izgradnju brenda i kompanije Perutnina Ptuj, uključujući i trenutno rukovodtsvo, zaposlene, farmere i dobavljače u regionu.

MHP je do sada dobio odobrenja od Komisija za zaštitu konkurencije u Austriji, Srbiji i Makedoniji. Po okončanju rada komisija na ostalim tržištima očekuju se isti rezultati, kao i da će celokupan proces akvizicije uskoro biti završen.

Pročitajte i ovo...