/ Ekonomija / UNIQA osiguranje: Uprkos poplavama i požarima, Grčka je i ove godine bila najpopularnija letnja destinacija
BiF Analize Čitajte B&F online

UNIQA osiguranje: Uprkos poplavama i požarima, Grčka je i ove godine bila najpopularnija letnja destinacija

Redakcija BIF on 05/10/2018 - 10:45 in Ekonomija

This post has already been read 763 times!

Uprkos katastrofalnim poplavama i požarima koji su letos pogodili Grčku, ova zemlja ostala je ubedljivo najpopularnija turistička destinacija za koju je polise UNIQA putnog osiguranja kupilo 87.000 od ukupno 160.000 korisnika, odnosno njih 54 odsto.

Ipak, pretpostavlja se da su nepogode uticale na to da sedam odsto osiguranika manje u odnosu na prethodnu godinu zatraži putno osiguranje za ovu zemlju.

Sa druge strane broj polisa za Tursku je ove godine bio petostruko, a broj polisa za Egipat dvostruko veći u odnosu na isti period prethodne godine. Kada je reč o Crnoj Gori i Hrvatskoj i ovde je zabeležen porast od 20 odsto u broju polisa.

Prosečan broj dana na koje su se korisnici osiguravali i ove godine bio je 12, a pomoć lekara najčešće su tražili zbog alergija, stomačnih problema, upala uha, infekcija, uboda ježa i opekotina meduze. U periodu od 1. juna do 31. avgusta na ime 2.900 odštetnih zahteva UNIQA osiguranje isplatilo je oko 350.000 evra.

Osiguranici su UNIQA Centru za pomoć u toku letnje sezone uputili oko 6.300 poziva, od čega je čak 4.200, odnosno 67 odsto bilo putem besplatnog Viber broja. Zabeleženo je i oko 10 prijava za kašnjenje leta i gubitak prtljaga.

UNIQA je nastavila trend rasta sa 160.000, odnosno tri i po odsto više korisnika i pet odsto više polisa u odnosu na prethodnu godinu. Pored tradicionalnih, korisnici sve veću prednost daju online kanalima prodaje, o čemu svedoči podatak da je prodaja putnog osiguranja preko UNIQA veb šopa ove godine porasla za gotovo 60 odsto.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close