Home VestiEkonomija Fintel energija započinje trgovanje na Beogradskoj berzi

Fintel energija započinje trgovanje na Beogradskoj berzi

by bifadmin

Proces Inicijalne javne ponude akcija kompanije Fintel energija završen je 30. oktobra, a u toku trajanja ponude upisano je preko 1,5 miliona akcija, koliko je bilo propisano kao minimalan prag uspešnosti ovog procesa. Ovim postupkom Fintel energija a.d. je prikupila 755,2 miliona dinara neophodnih za dalje poslovanje i širenje mreže vetroparkova u Srbiji.

Akcije kompanije Fintel energija a.d. uključene su na Prime Listing Beogradske berze, najkvalitetniji segment domaćeg tržišta kapitala. Akcijama ove kompanije na Beogradskoj berzi prvi put će se trgovati 20. novembra, metodom kontinuiranog trgovanja, a indikativna, odnosno početna cena toga dana na Berzi biće 500 dinara po jednoj akciji.

Da podsetimo, kompanija Fintel Energija a.d. započela je realizaciju prve inicijalne javne ponude u Srbiji pre tri meseca, a na raspolaganju investitorima bilo je 6.500.000 običnih akcija po ceni od 500,00 dinara po akciji. Fintel Energija a.d. posluje na Balkanu već deceniju i predstavlja najznačajnijeg investitora iz ove oblasti u Srbiji. U ovom periodu izgradila je i pustila u rad prva dva vetroparka u Srbiji i započela izgradnju trećeg i ujedno najvećeg vetroparka. Fintel Energija a.d. je u stoprocentnom vlasništvu italijanske kompanije Fintel Energia Group SpA.

Pročitajte i ovo...