Home VestiPolitika i društvo Komercijalna banka u borbi protiv nasilja nad ženama

Komercijalna banka u borbi protiv nasilja nad ženama

by bifadmin

„Komercijalna banka tradicionalno podržava brojne projekte društvene odgovornosti, među kojima se značajan deo odnosi i na zaštitu žena žrtava porodičnog nasilja, kao i na prevenciju nasilja prema ženama“, rekao je predsednik Izvršnog odbora dr Vladimir Medan na otvaranju izložbe kojom se obeležava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a čiju je postavku pomogla Komercijalna banka.

Izložbu slika renomiranih savremenih slikara, organizovanu povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i početka svetske kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“ u Kombank dvorani, otvorio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević. Ministar je istakao da se kampanja „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“ sprovodi već dugi niz godina u Srbiji, ali da za razliku od ranijih godina, danas otvoreno pričamo o nasilju.

„Jedino na transparentan način, iznoseći podatke, možemo svi zajedno da se borimo protiv pojave nasilja“, dodao je Đorđević.

Ministar Đorđević zahvalio je Komercijalnoj banci koja je podržala kampanju „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“ i još jednom se pokazala kao društveno odgovorna, kao i umetnicima koji su dali svoje slike.

„16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ je globalna kampanja koju obeležava 1.700 organizacija u više od 100 država sveta. Kampanja je počela 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava se 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava.

Pročitajte i ovo...