Home VestiIT i nauka Prva Corporate Innovation Conference u Srbiji: Kako transformisati inovacije u poslovne rezultate

Prva Corporate Innovation Conference u Srbiji: Kako transformisati inovacije u poslovne rezultate

by bifadmin

Prva Corporate Innovation Conference u Srbiji, u organizaciji ICT Hub-a, okupila je preko 300 predstavnika kompanija i pojedinaca koji žele da ulažu u korporativne inovacije. Konferenciju su svečano otvorili Dejan Ranđić, osnivač i direktor ICT Huba, Dr Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije, Kajl Skot, ambasador SAD u Srbiji i Dušan Vukanović, menadžer inovacija i razvoja poslovanja ICT Hub-a.

„Prema Globalnom Indeksu Inovacija za 2018-tu koji pruža detaljnu analizu inovacionih mogućnosti jedne zemlje, meri rezultate inovacija i procenjuje efikasnost njihovog učinka u odnosu na mogućnosti te države, mi smo na dnu liste u primeni tehnologija na kreiranje novih biznis modela. Ukoliko Srbija želi da postane ekonomija znanja i da bude konkurentna na gobalnom tržištu, neophodni preduslovi za to su inovacije, podrška preduzetništvu i saradnja korporacija i tehnoloških startapa. Četvrta industrijska revolucija je velika prilika za Srbiju i ova konferencija će upravo biti fokusirana na takve primere – kako veliki i mali u Srbiji mogu da sarađuju, i da kroz takav transfer ekspertize, metodologija, alata, i jedna i druga strana izađu kao pobednici, kao i srpska ekonomija“, poručio je Dejan Ranđić, osnivač i direktor ICT Hub-a.

Učesnici konferencije imali su priliku da čuju kako se koristi inovacija i transformiše u merljive poslovne rezultate, a najbolje globalne i lokalne prakse prenosili su im eksperiti poput Elliota Susela, Sonje Kresojević i Mariusa Starckea.

O značaju organizacije Corporate Innovation Conference u Srbiji, menadžer inovacija i razvoja poslovanja ICT Hub-a Dušan Vukanović je rekao: „Tema korporativnih inovacija je jako bitna za sve tradicionalne kompanije koje žele da ostanu relevantne na tržištu i u budućosti koja donosi sve više promena i koja je sve manje izvesna. Ova konferencija je okupila kombinaciju domaćih i stranih predavača koji će sa predstavnicima domaćeg biznis sektora podeliti svoja iskustva iz prakse, a ključne teme su kreiranje novih biznis modela kao i stvaranje interne kompanijske kulture koja podržava kompanije na putu njihovih inovacija.“

Corporate Innovation Conference je implementirana od strane ICT Hub-a kao deo projekta “Igralište inovacija” a podržana od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Pročitajte i ovo...