/ IT i nauka / Veritas uređaji omogućavaju da Flex NetBackup pokaže svoju punu snagu
BiF Analize Čitajte B&F online

Veritas uređaji omogućavaju da Flex NetBackup pokaže svoju punu snagu

Redakcija BIF on 15/11/2018 - 13:50 in IT i nauka

This post has already been read 476 times!

Na nedavno održanoj konferenciji Veritas Vision Solution Day u Njujorku ova kompanija je detaljno predstavila svoje proizvode i planove, a najveću pažnju dobili su uređaji koji primenjuju NetBackup softver. Ova linija uređaja obuhvata Flex Appliance za upravljanje podacima, Access Appliance za arhiviranje i još jedan novi, neimenovani proizvod koji će biti predstavljen početkom naredne godine, a biće fokusiran na analitiku podataka.

Veritas uređaji: Flex, Access i neimenovani

Prva verzija Veritas-ovog Flex uređaja prikazana je u martu ove godine. Ona poseduje istu hardversku osnovu kao uređaj NetBackup 5340 (jedan od najboljih u sklopu NetBackup Appliance platforme) sa softverom Flex koji omogućava usluge. Flex primenjuje tehnologiju kontejnera da omogući isporuku mikro-usluga za više aplikacija na jednom istom uređaju. Cilj je pretvaranje servera u jedan uređaj, kako bi se ubrzale instalacije uređaja. Veritas-ovi zvaničnici su rekli da će Flex biti ugrađen u sve NetBackup uređaje.

Veritas Access 3340 Appliance predstavlja skalabilni NAS uređaj za dugoročno skladištenje podatka. Access dodatno podržava Amazon S3 servis, za skladištenje objekata. NetBackup familija takođe obuhvata CloudCatalyst uređaj koji premešta duplirane podatke sa NetBackup-a na Access uređajei “oblake”, kao i CloudPoint softver za upravljanje trenutnim snimcima podatak u više različitih oblaka.
Po rečima zvaničnika kompanije, još uvek neimenovni uređaj trebalo bi da ponudi analitiku podataka, a očekuje se da će se pojaviti početkom 2019. godine.

Veritas-ovi analitički uređaji će koristiti meta-podatke iz baze NetBackup softvera.

“Imaćemo uvid u potpuno novi spektar podataka” izjavio je Scott Genereux, Veritas-ov izvršni potpredsednik za terenske operacije širom sveta. “Klijenti nas pitaju: ‘Pošto imate pristup svim ovim meta-podacima, kako bismo mogli da postignemo više koristeći ih?’”
Genereux je rekao da iako Veritas proširuje proizvode izvan sfere bekapovanja, NetBackup proizvod ostaje ključni za tehnologiju kompanije. Veritas će integrisati druge tehnologije u NetBackup.

“NetBackup je naša osnovna tehnologija koju većina naših velikih klijenata poseduje,” rekao je. “Klijenti traže taj pregled koji pruža NetBackup. Uložili smo dosta razvojnog budžeta na to i dosta smo napredovali, naročito sa verzijom 8.1.2.”

Tržište sa jakom konkurencijom

Veritas nastavlja tržišnu borbu sa gigantima u domenu skladištenja – kompanijama Dell EMC i IBM, ali njegove nove mogućnosti odbijaju napade novih igrača koji donose uređaje za upravljanje podacima, npr. Rubrik i Cohesity.

“Svuda oko nas su tehnološki revolucionari, pa zašto bismo onda verovali vodećem na tržištu?” postavlja trip pitanje Jyothi Swaroop, Veritas-ov potpredsednik za marketing na globalnom nivou. “Naši konkurenti pričaju o samo dve stvari: jednostavnosti i savremenosti. Uzeli smo to za ozbiljno, pa smo nešto uradili sa našim NetBackup softverom.”

To nešto obuhvata prelazak sa konzole zasnovane na Javi na pojednostavljeni grafički korisnički interfejs, sa novom kontrolnom tablom, što je u skladu sa pristupom “API-na prvom mestu” koji će olakšati da se NetBackup integriše sa alatima drugih dobavljača tehnologija, kao i Flex uređaj za jednostavniju instalaciju. Najnovija verzija NetBackup 8.1.2 poseduje alat za automatsko upravljanje politikama i novi alat za izveštavanje. Veritas je takođe dodao podršku za novije distribuirane baze podataka, kao što su MongoDB i Cassandra, kao i snimke u vremenu za Hadoop.

Integracije označavaju doprinos mreži

U današnje vreme je integracija s dobavljačima usluga javnih “oblaka” takođe važna dobavljačima softvera za skladištenje podataka. Veritas ima bliske odnose sa AWS-om. Veritas Resiliency Platform orkestrira failover i failback opcima oslonjenim na AWS za oporavak od katastrofe, a Veritas InfoScale za AWS omogućava klijentima da pokreću Oracle i SAP na AWS-u. Veritas NetBackup i Backup Exec SMB proizvodi takođe se integrišu sa AWS-om.

Henry Axelrod, arhitekta za AWS rešenja i specijalista za skladištenje, rekao je da je i sam AWS jedan od korisnika Veritas-ovih proizvoda.

“Uočavamo snagu Veritasa u pet scenarija korišćenja: primarnog skladištenja, bekapa i oporavka, arhiviranja, kontinuiteta poslovanja i migracije” rekao je Axelrod. “Proteklih godina smo radili sa Veritasom gradeći rešenja koja će pokretati tu inovaciju. Međusobno smo delili planove razvoja da bismo pomogli klijentima da prevaziđu sve izazove u vezi sa upravljanjem podataka”.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close