Home VestiEkonomija Atlantic Grupa dobitnik SAM nagrade za najbolji program za Razvoj talenata

Atlantic Grupa dobitnik SAM nagrade za najbolji program za Razvoj talenata

by bifadmin

Atlantic Grupa je dobitnik nagrade Srpske asocijacije menadžera za najbolji program za Razvoj talenata u 2018. godini. Na svečanj dodeli SAM priznanja za 2018. godinu u 12 kategorija, koja je održana u sredu uveče, ovo značano priznanje u ime Atlantic Grupe, primio je Dragomir Kostić, generalni direktor Atlantic Brands-a, kao jedan od članova SAM asocijacije, koja ove godine obeležava 12 godina rada sa 450 članova koji se zalažu za unapređenje srpske privrede na svetskoj privrednoj pozornici.

„Za nas je ovo priznanje vrlo značajno jer smo ove godine zaokružili deset godina kontinuiteta u izvrsnosti upravljanja ljudskim potencijalima u Atlantic Grupi i danas se upoređujemo sa najboljim kompanijama na tržištu. Promovišemo one HR prakse po kojima se ističemo u odnosu na konkurenciju, a jedan od programa je upravo proces upravljanja talentima i razvojem, koji je proglašen za najbolji i koji se zasniva na prepoznavanju jakih strana i oblasti razvoja zaposlenih. Kontinuiranim usavršavanjem i unapređenjem veština osiguravamo dalji profesionalni razvoj i razvoj karijera naših zaposlenih, ali i same kompanije“, rekao je tom prilikom Dragomir Kostić.

Osnova nagrađenog Adventure programa Atlantic Grupe je međunarodno povezivanje odabranih mladih stručnjaka sa svih tržišta na kojima Atlantic posluje, a dizajniran je kao inspirativna, uzbudljiva i drugačija razvojna aktivnost i kao takav odražava u praksi tri središnje kompanijske vrednosti; strast, kreativnost i rast. Projekat kompaniji obezbeđuje zdravu i snažnu vertikalu sukcesije i razvoj inovativnih projektnih rešenja. Učesnici programa u timovima rade na realnim strateškim inovativnim projektima razvijajući ih pod mentorskom palicom iskusnih kolega čitavih 9 meseci, dok najbolje ocenjeni projektni predlozi ulaze u realizaciju u sklopu redovnog poslovanja Atlantic Grupe.

Da ljudi i poslovanje Atlantic Grupe uživaju ugled odgovorne i stručne regionalne kompanije najbolje svedoče brojna stručna HR priznanja, među kojima se u poslednjih godinu dana izdvajaju: Top 3 BeActive nagrade za „Body and Mind program“, Evropska komisija; CEP sertifikat Poslodavac Partner za visoke standard u upravljanju ljudskim resursima, po prvi put dodeljen i u Srbiji; Elizabeta Mirčevska, direktorka HR za Srbiju i Makedoniju – Najbolja HR menadžerka, Makedonska asocijacija za Ljudske resurse.

Atlantic Grupa inače u Srbiji objedinjuje poslovanje kompanija Grand Prom, Soko Štark i Atlantic Brand. Poznati brendovi poput Smokija, Grand kafe, Cedevite, Bakine tajne, Argete, Donata… čine temelj profitabilnog poslovanja Atlantic Grupe kao jednog od lidera FMSG industrije u regionu, a u osnovi kompanijskog uspeha je preko 5.500 kolega na 10 tržišta, od čega oko 2.500 u Srbiji.

Pročitajte i ovo...