/ Politika i društvo / AmCham izabrao nove članove UO i dodelio nagradu za izuzetnost genetičaru Miodragu Stojkoviću
BiF Analize Čitajte B&F online

AmCham izabrao nove članove UO i dodelio nagradu za izuzetnost genetičaru Miodragu Stojkoviću

This post has already been read 1061 times!

Na Generalnoj skupštini Američke privredne komore (AmCham) predstavljeni su rezultati rada tokom 2018. godine, a glasanjem kompanija članica izabrani su sekretar blagajnik Biljana Bujić iz KPMG-a i Dragan Lupšić iz Coca-Cola HBC Srbija za dvogodišnje mandate Upravnog odbora.

AmCham je na svečanosti, održanoj u Narodnom muzeju, tradicionalno dodelio i godišnju nagradu AmCham „Hero“ Miodragu Stojkoviću, svetski poznatom genetičaru i jedinom srpskom naučniku sa indeksom H60 – koji se dodeljuje samo jedinstvenim, globalno priznatim naučnicima.
Predstavnici AmChama-a su šestu godinu za redom imali zadatak da među izuzetnim pojedincima, ustanovama i neprofitnim organizacijama, izaberu samo jednog ko je svojim aktivnostima ostvario izuzetan uticaj na celokupno društvo.

„Ovom jednoglasnom odlukom AmCham prepoznaje i nagrađuje istaknutog pojedinca, ove godine u oblasti nauke, koji živi i radi među nama, dok istovremeno postiže vrhunske međunarodno priznate naučne rezultate. Dosta je u našoj istoriji bilo primera izuzetnih naučnika, poput Tesle ili Pupina, koje smo prepoznavali i slavili kasno. Nadamo se da će ovogodišnji laureat biti uzor i podstrek i drugim naučnicima, a posebno mladim ljudima, da tragaju i stvaraju izuzetnost u Srbiji” podvukla je predsednica UO Američke privredne komore.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close