Home VestiIT i nauka Digital signage – budućnost je stigla

Digital signage – budućnost je stigla

by bifadmin

Zahvaljujući nekontrolisanom rastu ljudske populacije došlo je do ekspanzije krajnjih korisnika. Većina kompanija vidi to kao dodatni vetar u leđa gde bi mogli povećati profit i plasirati svoje proizvode. Međutim, veći broj potrošača je doneo i veći broj kompanija, takodje i veći broj ideja koje su dobrim delom slične. Kvalitet proizvoda je postao upitan, niko više ne želi da njegov proizvod bude toliko dugotrajan jer će sa jedne strane imati mega zadovoljnog korisnika ali sa druge ogroman manjak prodaje, i firma će vremenom prestati da postoji. I stari vrlo dobro poznati brendovi više ne mogu da se oslone samo na ime, moraju biti inovativni.

Sada smo se našli u moru sličnih stvari sa sličnim karakteristikama, reklama je pregršt, dosta se ulaže u marketing ali i krajnji potrošači su promenili navike. Imaju manje vremena, stalno su u pokretu, više ne provode toliko vremena ispred malih ekrana i pored radia. Internet je doneo revoluciju pa su se marketing magovi fokusirali i na taj segment. Društvene mreže, web sajtovi su prepuni ponuda i raznih artikala koji su dostupni samo na klik. I ponovo smo došli na momenat prezasićenosti i naš proizvod je jedan među hiljadama drugih. Potrebna je promena strategije, direktno se obratiti svom klijentu, na neki način izolovati ga da konkurencija ne odvlači pažnju. Da li stvarno postoji način za vid oglašavanja koji nije zasićen, a možeš se obratiti svom korisniku u momentu po tvom izboru, na lokaciji koju izabereš?

Da, postoji. Marketing je još jednom evoluirao da bi se spasao od sebe samog. Razvijao se zajedno sa tehnologijom i sada postoji jedan novi, unikatniji način komunikacije na relaciji kompanija-klijent. U pitanju je digital signage, još uvek nepoznanica na našem tržištu ali se na svetskim tržištima uveliko širi kao novi vid oglašavanja. Nepo System, poznat po svojoj dečijoj radoznalosti u smislu praćenja trendova, vođeni željom da u korak sa tehnologijom i naše tržište ne zaostaje, vrši kompletnu implementaciju, po želji korisnika uslugu digital signage-a. Ali prvo krenimo od toga šta je digital signage i zašto je to oglašavanje budućnosti.

Zamislite da sa jednog centralnog mesta kreirate i kontrolišete sadržaj koji želite da vaši klijenti vide. Taj sadržaj možete podeliti na više različitih ekrana postavljeni na javnim lokacijama koje ste vi odabrali u tačno određeno vreme. Na primer vikendom u tržnom centru, gde je potrošač svratio sa porodicom u omiljeni butik ili restoran. Radnim danima u gradskom prevozu ili na stanici dok čeka svoj bus. Na bilbordima širom grada, tokom nekog sportskog dogadjaja ili na bilo kojoj drugoj lokaciji gde se očekivano nalazi veća koncentracija ljudi. A sve to se radi sa jednog mesta. Možete isplanirati vaše oglašavanje do tančina i gađati određenu ciljnu grupu, iskreno, preko klasičnih medija nikad ne bi ste bili u mogućnosti.

Digital signage se može primeniti u više različitih delatnosti, na primer, škole, univerziteti mogu da prikazuju raspored nastave, bolnice mogu postavljati razne poruke namenjene pacijentima i zaposlenima, hoteli za razne informacije namenjene gostima, retail prodavnice mogu reklamirati proizvode koji su na popustu. Poslovne zgrade mogu prikazati spisak zakupaca, ketering firme šta je danas na meniju i to sve sa jednog mesta kroz jednu aplikaciju. Bez obzira na prirodu posla, vaše oglašavanje instant postaje dostupno za mnogo širi auditorijum nego što klasični mediji mogu da pruže.

Da sumiramo, digitalni signage može koristiti ekran (namenjen za ovakav tip oglašavanja) bilo koje veličine, prikazujući bilo kakav sadržaj na više lokacija. Ovo je jedno izuzetno široko poimanje ali možda i najbolji način interperetacije digital signage-a da bi smo bolje razumeli koju širinu novi vid oglašavanja može pružiti.

Nepo System može pružiti punu podršku za implementaciju digital signage rešenja u smislu:

Hardware – sve potrebne fizičke komponente (ekrani, media plejeri, mrežne komponente…)
Software – aplikativni deo koji služi za reprodukciju sadržaja
Instalacija – kompletan proces od izviđanja željene lokacije do finalne instalacije
Obuka – da korisnik sam može menjati parametre i prilagođavati sadržaj u kasnijem periodu

Bitka na tržištu je nemilosrdna i borba je bez rukavica. Klijenti su postali probirljivi, veoma vrednuju svoj novac i ne žele da ga daju olako. Ne dozvolite da iako imate dobar proizvod šablonskim razmišljanjem dovedete u situaciju da budete marginalizovani i na kraju isključeni iz tržišne utakmice. Pratite trendove, budite inovativni, uvek možete zakazati sastanak sa tehničarima iz Nepo Sytema radi konsultacije i zajedno sa njima odlučiti šta je najbolje za vaše poslovanje i skrojiti digital signage rešenje po meri vašeg poslovanja.

Pročitajte i ovo...