Home Vesti Hilton proslavio prvu godinu u Beogradu

Hilton proslavio prvu godinu u Beogradu

by bifadmin

U godini kada Hilton Hotels and Resorts grupacija zaokružuje prvi vek poslovanja širom sveta, hotel Hilton Beograd je, takođe, obeležio značajan jubilej – prvu godinu u srpskoj prestonici ispunjenu brojnim priznanjima i izuzetno uspešnim probojem na ugostiteljskoj mapi Beograda.

Pre tačno godinu dana sa nestrpljenjem se iščekivao zvaničan početak rada svetskog ugostiteljskog giganta u Srbiji i otvaranje hotela Hilton u Beogradu. Uzbuđenje je preraslo u odličnu posećenost hotela već od prvog dana rada, kao i rekordnu prodaju svih konferencijsih i kapaciteta za specijalne događaje i proslave u okviru hotela. Tokom priprema za svečano otvaranje, zvaničnici hotela dali su oko 1.000 intervjua medijima i saradnicima dok je, na dan otvaranja, Hilton Beograd posetilo više od 1.000 ljudi.

„Otvaranje prvog hotela Hilton u Srbiji bilo je veoma uspešno. Poslovno okruženje i lokalno tržište odlično su odreagovali na pozitivne promene koje je Hilton doneo na tržište na svoj jedinstven način, postavljajući nove standarde ugostiteljstva u Srbiji“, istakao je Nicolaas Houwert, direktor hotela Hilton Belgrade na svečanoj proslavi rođendana beogradskog hotela Hilton. „Ovaj uspeh prilično egzaktno oslikavaju i neke brojke poput jednog ‘Green Key’ sertifikata, 5 domaćih i međunarodnih priznanja, 27 kućnih ljubimaca koje je hotel ugostio i više od 19.000 odrađenih procedura čekiranja“, istakao je Houwert gostima na proslavi održanoj u restoranu na osmom spratu hotela.

Tokom godinu dana Hilton Beograd svojom jedinstvenom uslugom očarao je nešto manje od 60.000 gostiju, tačnije njih 59.578, za čiji je boravak u beogradskom dragulju čuvenog Hilton lanca hotela pripremljeno čak 56.172 kreveta. Posebno interesovanje domaće javnosti izazvalo je otvaranje restorana SkyLounge smeštenog na 8. spratu ekskluzivnog hotela. SkyLounge je momentalno pobrao simpatije domaćih klabera, poslovnih ljudi, velikog broja poznatih ličnosti i gostiju iz svih delova sveta pa ne čudi što je, zajedno sa restoranom Two Kings, SkyLounge je tokom proteklih godinu dana opslužio oko 114.000 gostiju kojima je posluženo čak 75.000 specijaliteta kuhinje i 130.000 najraznovrsnijih pića.

Ovim povodom, hotel Hilton Belgrade u saradnji sa časopisom „Biznis i Finansije“, poklanja vaučer za Supreme Sunday at SkyLounge za dve osobe. Vaučer će dobiti najbrži čitaoci portala bif.rs, koji pošalju komentar direktno na sajtu ili Fejsbuk nalogu.

Pročitajte i ovo...