/ Posle 5 / Magija ne prestaje: Zoja, harfa
BiF Analize Čitajte B&F online

Magija ne prestaje: Zoja, harfa

This post has already been read 1647 times!

Multikultivator u saradnji sa Muzejom grada Beograda predstavlja koncert mlade harfistkinje Zoje Đorđević. Koncert će biti održan u Konaku kneginje Ljubice u petak 22. marta sa početkom u 20h. Ulaz je slobodan.

Zoja Đorđević, učenica srednje muzičke škole „Stanković“ u klasi profesorke Ivane Pejoske, višestruko je nagrađivana na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu i kao solista i kao član kamernog ansambla. Prvi solistički koncert, pod nazivom „ZOJA: Koncert za harfu“ održala je u aprilu 2017. godine uz podršku starijih kolega: Miloš Branisavljević (vibrafon), Rastko Obradović (saksofon), Anđela Despotović (vokal) kao i drugarice sa klase, harfistkinje Teodore Vujošević.

Akcija ZOJA: Talenat za harfu u okviru koje je održan pomenuti koncert kako bi se prikupila sredstva za kupovinu harfe za Zoju uspešno je završena prošle godine. Organizacija Multikultivator prikupila je 18.000 evra a od prikupljnih sredstava za Zoju je kupljena koncertna harfa renomiranog itlijanskog proizvođača Salvi, model Aurora.

U petak, 22. marta harfa će zvanično i javno biti uručena Zoji, a Zoja će, u znak zahvalnosti svima koji su učestvovali u donatorskoj akciji, beogradskoj publici pokloniti koncert koji će odsvirati na svom novom instrumentu.

Specijalna gošća na koncertu je violinistkinja Beogradske filharmonije Dorotea Obradović.

Ovim programom Multikultivator i Muzej grada Beograda otpočinju saradnju u sferi promocije mladih muzičkih talenata.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close