Home Vesti Radio televizija Srbije postavila Rohde & Schwarz VENICE-S servere

Radio televizija Srbije postavila Rohde & Schwarz VENICE-S servere

by bifadmin

Rohde & Schwarz je najavio strateški ugovor sa srpskim nacionalnim emiterom, Radio televizijom Srbije, na osnovu kojeg se R&S VENICE-S serverski sistem postavlja u novu glavnu kontrolnu sobu („master control room“ – MCR) u produkcionom centru ovog emitera u  Takovskoj.
Projekat uključuje osam R&S VENICE-S servera koji će biti instalirani kako bi omogućili uvoženje sadržaja („ingest“) i emitovanje kanala („playout“) za četiri nacionalna kanala ovog emitera. Postavljen u centru nove kontrolne sobe, ovaj serverski sistem je u potpunosti redundantan, a svaki server će imati po 7 TB lokalnog prostora za skladištenje.
U ovom projektu će R&S VENICE-S serveri biti integrisani zajedno sa Aveco ASTRA softverom za upravljanje medija resursima (media asset management – MAM), Orad grafikom i postojećim sistemom za upravljanje poslovanjem / saobraćajem. Centralno postrojenje za skladištenje je Avid ISIS, koja se takođe integriše uz R&S VENICE-S. Sve operacije uvoženja sadržaja i emitovanja kanala biće potpuno automatizovane zahvaljujući MAM sistemu kompanije Aveco.

Pročitajte i ovo...