Home Vesti Šansa za preduzetnike na sportskom terenu

Šansa za preduzetnike na sportskom terenu

by bifadmin

Colosseum Sports Tech Summit ozvaničio početak prvog programa podrške startapima koji razvijaju sportske tehnologije

Tehnološke inovacije su danas glavni pokretači promena u industriji sporta – tehnologija pomaže sportistima da pomeraju lestvice svojih mogućnosti, razviju efikasnije metode za pripremu i  oporavak i postižu bolje rezultate. Zahvaljujući novim tehnološkim rešenjima transformisan je i način emitovanja sportskih sadržaja i uključenost gledalaca, rastuća gejming industrija otvorila je potpuno novu dimenziju sporta, a inovacije bi mogle da odigraju i ključnu ulogu za buduće uspehe Srbije kao „sportske nacije“, zbog čega bi glavni akteri trebalo da udruže snage u stvaranju okruženja za razvoj novih ideja u ovoj oblasti.
Ove poruke poslate su danas sa Colosseum Sports Tech Summit-a, jedinstvenog događaja koji je ozvaničio početak prvog programa podrške startapima koji razvijaju nova tehnološka rešenja u sportu – Colosseum Sports Tech Serbia. Program, koji Naučno-tehnološki park Beograd sprovodi u saradnji sa izraelskom organizacijom Colosseum Sport, uz podršku Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Ambasade Izraela u Beogradu i brojnih partnera, nastoji da poveže sportsku zajednicu sa inovatorima kako bi se unapredila iskustva i ubrzala primena tehnoloških rešenja, a startapima u ranoj fazi razvoja obezbedila podrška za dalji razvoj njihovih ideja u ovoj oblasti.
Sport-tech rešenja koja su postigla planetarni uspeh predstavile su kompanije Intel Sports i Playsights iz Izraela, dok je o popularnoj VAR tehnologiji govorio Orel Grinfeeld, internacionalni fudbalski arbitar FIFA/UEFA, koji je sudio i mečeve Lige Šampiona.  O budućnosti sporta govorili su i startapi i sportski stručnjaci, kao i aktuelni i bivši sportisti
Oren Simanian, serijski preduzetnik i osnivač vodeće izraelske sport-tech organizacije Colosseum Sport, istakao je da se raduje što će Colosseum Sports Tech Serbia podstaći razvoj srpske startap scene u sportskoj industriji i da internacionalno iskustvo više od 100 izraelskih startapa koji se razvijaju u ovoj oblasti može biti od velike koristi.
– Srbija je pokazala izuzetnu sposobnost da se svrsta među vrhunske sportske nacije u svetu, dok se Izrael prepoznaje kao centar za preduzetništvo i inovacije, uz posebno ubrzan razvoj sportskih tehnologija poslednjih godina. Colosseum Sports Tech Srbija će iskoristiti snage obe zemlje za promociju novih tehnologija u sportu i označiti novo poglavlje u saradnji između Izraela i Srbije.
Prijave za startap timove i kompanije na program Colosseum Sports Tech Serbia su u toku i biće otvorene do 26. maja na www.colosseum-serbia.rs. Odabrani startapi radiće od juna do oktobra sa izraelskim, srpskim i međunarodnim mentorima, tehnološkim preduzetnicima i vodećim sportistima na razvoju svojih  inovativnih projekata, a najbolji među njima imaće priliku da tokom studijskog putovanja u Izrael dobije dodatnu podršku za razvoj svog startapa.

Svečanom otvaranju Colosseum Sports Tech Summit-a u Naučno-tehnološkom parku Beograd prisustvovali su i pomoćnik ministra prosvete nauke i tehnološkog razvoja Saša Lazović, NJ.E. ambasadorka Izraela u Srbiji, Alona Fisher, i v.d. direktora Naučno-tehnološkog parka Beograd Gordana Danilović-Grković.

Pročitajte i ovo...