Home VestiEkonomija U ekstremnim vremenskim uslovima potrebno je osigurati useve

U ekstremnim vremenskim uslovima potrebno je osigurati useve

by bifadmin

Smatrajući osiguranje u poljoprivredi kao strateški segment poslovanja, kompanija Triglav će i ove godine nastupiti na 86. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu sa posebnim uslovima i popustom od 10% za osiguranje useva, plodova i životinja.

Triglav osiguranje Beograd je u 2018. godini zabeležilo rast od 26,4% ukupne fakturisane premije osiguranja u poljoprivredi. Najznačajniji rast od 31,7% zabeležen je u segmentu osiguranja useva i plodova što pokazuje da su naši klijenti prepoznali kvalitet usluge koju pruža Triglav osiguranje i da se svest poljoprivrednika o opasnosti rizika koji ih okružuju značajno povećava. Klijenti su takođe posebno prepoznali značaj pokrića koje pružamo u vidu paketa Triglav max za osiguranje životinja, tako da je rast u osiguranju životinja u 2018. godini veoma značajan i iznosi 15%, a udeo ovog proizvoda u ukupno fakturisanoj premiji osiguranja životinja porastao je za 106%.
Poljoprivreda i njena prateća industrija i dalje predstavljaju granu privrede od vitalnog značaja za Republiku Srbiju sa učešćem u BDP-u od 11,9%. U Srbiji u ukupnim proizvodnim delatnostima poljoprivreda učestvuje sa od 20% do 23%, odnosno oko jedne petine, a u kombinaciji sa prerađivačkom industrijom, taj procenat se kreće od 40% do 43%. U ovom trenutku, u Srbiji postoji oko 4,8 miliona hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta i oko 1 milion grla krupne stoke, kao i oko 21 milion grla sitne stoke. Stvorena vrednost u poljoprivredi najviše potiče iz biljne proizvodnje oko 70%, a oko 30% je iz stočarske i trend je da se učešće biljne proizvodnje u strukturi povećava.

Pročitajte i ovo...