Home Vesti Predstavljen program Beograd 2030

Predstavljen program Beograd 2030

by bifadmin

Pod sloganom „Beograd – grad jednakih šansi za sve“ program će u fokusu imati iskorenjivanje nejednakosti na svim nivoima

Na otvaranju konferencije „Saradnjom do održivog razvoja – Agenda 2030“ zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić predstavio je program Beograd 2030, koji će se sprovoditi pod sloganom „Beograd – grad jednakih šansi za sve“.

„Glavni cilj Beograda 2030 biće iskorenjivanje nejednakosti na svim nivoima, a novi strateški dokument Grada Beograda imaće u fokusu implementaciju ciljeva agende Agende 2030 i njihovo prilagođavanje lokalnom nivou,“ najavio je Vesić, istakavši da će u narednom periodu biti vidljivi rezultati koji će se na nivou grada sprovoditi u okviru ovog programa.

Vesić je prisutne upoznao i sa podacima da, prema indeksu održivog razvoja za 2018. godinu, Srbija zauzima četrdesetu poziciju sa 71,2 poena, od ukupno 156 rangiranih zemalja, što je smešta u prvu čevrtinu ove liste. „Želimo da uključivanjem Grada Beograda u proces ostvarivanja ciljeva održivog razvoja ubrzanim koracima značajno popravimo svoju poziciju, da se nađemo među najboljima i doprinesemo ispunjavanju Agende 2030 u čitavoj Srbiji,“ rekao je Vesić i dodao da smo i sada već iznad nekih razvijenijih zemalja.

Konferencija „Saradnjom do održivog razvoja – Agenda 2030“ održana je u organizaciji regionalnog projekta „Socijalna prava za osetljive grupe“ SoRi Nemačke razvojne saradnje koji sprovodi GIZ, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda i Stalne konferencije gradova i opština (SKGO).

Pročitajte i ovo...