Home Promo Raiffeisen banka poziva sve startap kompanije da uzmu učešće u „Elevator Lab Challenge“ projektu

Raiffeisen banka poziva sve startap kompanije da uzmu učešće u „Elevator Lab Challenge“ projektu

by bifadmin

Raiffeisen banka objavljuje da danas počinje drugi projekat „Elevator Lab Challenge“, čiji je organizator Raiffeisen Bank International (RBI). Ove godine će akceleratorski program imati regionalni karakter i realizovaće ga Raiffeisen banke u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji, u potrazi za fintek startapima u ove tri zemlje, uključujući i Crnu Goru i Sloveniju.

Prijavljivanjem za učešće u Raiffeisen akceleratoru, domaće startap kompanije prolaze najpre kroz proces selekcije od strane lokalnog stručnog žirija, koji čine menadžeri Raiffeisen banke i uspešni domaći preduzetnici i investitori. Pobednik lokalnog takmičenja dobiće nagradu od 5.000 evra i plasman u finale regionalnog takmičenja, kao i polufinale globalnog Elevator Lab programa. Uz to, dobiće mogućnost razvoja pilot projekta sa jednom od lokalnih banaka, kao i priliku da integriše inovacije sa bankarskim sistemima Raiffeisen grupe i pristupi mreži od 16,1 miliona klijenata. Regionalni pobednik takođe dobija novčanu nagradu od 5.000 evra, a uz sve navedene beneficije – direktno će se plasirati u polufinale globalnog Elevator Lab programa RBI-a i dobiće široku medijsku pokrivenost za razvoj svoje ideje.

„Ovaj program, koji organizujemo drugu godinu zaredom i prvi put u saradnji sa kolegama iz regiona, ima za cilj uspostavljanje sinergije između banke i startapa, te brže uvođenje inovacija na bankarsko tržište. Smatramo da je ovo od presudnog značaja za dalji razvoj bankarstva, i ovo je trend koji se beleži i na najrazvijenijim tržištima. Zato pozivamo sve domaće startape koji misle da imaju dobru ideju – da se prijave i da nam je predstave“, istakao je ovim povodom Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke u Srbiji.

Poziv je otvoren za sve fintek startape koji koji imaju gotov MVP (minimalno održiv proizvod) i posvećen osnivački tim koji se sastoji od najmanje dve uloge, a posebnu prednost će imati startapi aktivni u nekoj od sledećih oblasti: napredna analitika i vestačka inteligencija, regulatorne tehnologije, velika preduzeća i institucionalni klijenti, obrada plaćanja i transakcija za usluge mobilnosti, bankarstvo za građane i mala i srednja preduzeća, sajber bezbednost i FX rešenja.

Lokalni „Elevator Lab” izazov Raiffeisen banka u Srbiji organizuje u saradnji sa prvim domaćim startap akceleratorom „StartIT“.

Prijave za takmičenje u Beogradu su otvorene do 10. avgusta.

Pročitajte i ovo...