Home Posle 5 Riblji restoran s poreklom

Riblji restoran s poreklom

by bifadmin

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze. Na novoj adresi, Savski nasip 9 a, Novi Beograd, otvoren je čuveni i omiljeni riblji restoran Beograđana i njihovih gostiju. Tim povodom za predstavnike medija organizovano je druženje i degustacija ribljih specijalita po kojima je ovaj restoran poznat. Jelovnik je inspirisan ukusima i mirisima Sredozemlja i nudi najkvalitetniju morsku i rečnu ribu, kao i morske plodove. Slogan – riblji restoran s poreklom, najbolje oslikava ideju restorana Porto Malteze, podsećajući na dugogogodišnju tradiciju samog mesta i naglašavajući kvalitet riblje hrane koja je u ponudi.
„Prilikom osmišljavanja koncepta restorana i samog jelovnika, želja mi je bila da spojim ukuse različitih  kuhinja, od grčke, španske, portugalske, arapske, ali tako da osnova menija budu riba i morski plodovi. Zato je restoran Porto Maltese više „lična kreacija“, ne može se svrstati ni u jednu kuhinju ,posebno što je u vreme kada se prvi put pojavio, bio jedinstven. Restoran je nazvan po ostrvu Malta, jer su moje prve asocijacije na Maltu: more i riba – izjavio je Dušan Radović, vlasnik restorana i višedecenijski ekspert u oblasti  gastronomije i ugostiteljstva.
Restoran Porto Malteze osnovan je 1997. godine u Beogradu, u dnu Francuske ulice, i u međuvremenu je prodat franšizom u 30 restorana širom Evrope, najviše istočne (Rusija, Ukrajina i Bugarska) gde i danas postoji (Moskva, Sankt Peterburg, Kazanj, Kiev, Sofia). Restoran je sa svojom koncepcijom i izborom menija bio vodič za današnje beogradske riblje restorane. Nakon otvaranja restorana usledilo je otvaranje škole za kuvare i konobare u Beogradu radi podizanje kvaliteta usluge na najviši nivo. Kao takav Porto Malteze je bio je izuzetno popularan za Beograđane, omiljen među istinskim uživaocima u ukusima mora, prvi izbor za porodična uživanja. ali i poslovne ručkove. Nakon što je preseljen na brod „Sava“, 2015. je zatvoren.
Od ovog leta opet imamo priliku da, kada god poželimo, prizovemo lepa mediteranska sećanja, ili po prvi put stvorimo neka nova, uz najlepše ukuse i mirise najkvalitetnije riblje hrane.

Pročitajte i ovo...