Home Promo Sberbank Srbija zajedno sa klijentima sakupila 1.200.000 dinara za NURDOR

Sberbank Srbija zajedno sa klijentima sakupila 1.200.000 dinara za NURDOR

by bifadmin

Tokom prethodnih 18 meseci, klijenti i zaposleni Sberbanke u Srbiji sakupili su više od 1.200.000 dinara za podršku organizaciji NURDOR. Donatorske kutije ove važne humanitarne organizacije, koja pre svega olakšava život deci oboleloj od raka, nalaze se u svakoj Sberbank ekspozituri u Srbiji.

„Ponosni smo na činjenicu što su i naši klijenti i zaposleni prepoznali važnost akcije koju već nekoliko godina sprovodi NURDOR. Veliko nam je zadovoljstvo što smo tokom prethodnog perioda dali značajni doprinos ovoj organizaciji i pomogli izgradnju onkološkog centra u Nišu. Važno je da istaknem da su ovakve humanitarne akcije veoma značajne za čitavo naše društvo, pa će se saradnja sa NURDOR-om, ali i drugim organizacijama koje doprinose boljem i lakšem životu dece nastaviti i u godinama koje slede.“ – rekao je Aleksandar Milić, direktor službe za marketing, komunikacije i prigovore klijenata u Sberbanci.

„U NURDOR-u smo ponosni na ovu važnu saradnju, imajući u vidu da je Sberbanka naš prvi partner koji je u sve svoje objekte postavio donatorske kutije namenjene prikupljanju sredstava za izgradnju novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Na taj način njihove poslovnice po celoj Srbiji postale su „katalizator“ donacija od strane građana, što je značajno doprinelo ovom važnom projektu. NURDOR u 2019. pokreće još jedan ovakav projekat od nacionalnog značaja – a to je nova roditeljska kuća u Beogradu. Roditeljska kuća je namenjena za besplatan smeštaj i brigu o deci oboleloj od raka iz cele Srbije i njihovim porodicama, kada dolaze u Beograd zbog lečenja. Nažalost, kapaciteti kojima trenutno raspolažemo nisu dovoljni da zbrinemo sve porodice koje imaju potrebu za smeštajem. S obzirom da lečenje traje minimum godinu dana, a da su porodice u ovakvoj situaciji ograničenih finansijskih mogućnosti, važno je da postoji organizovan smeštaj i briga, koja podrazumeva i svakodnevni prevoz na terapije i punu psiho-socijalnu podršku za vreme lečenja. Zato je roditeljska kuća podjednako važan projekat od nacionalnog značaja, isto kao i bolnica u Nišu. I zahvalni smo Sberbanci što ostaje naš partner i podrška“, istakla je Branislava Penov, izvršni direktor NURDOR-a.

 

Pročitajte i ovo...