/ Nove tehnologije / Američka vojska zabranila upotrebu USB diskova zbog pojave crva
BiF Analize Čitajte B&F online

Američka vojska zabranila upotrebu USB diskova zbog pojave crva

This post has already been read 1134 times!

Američka vojska privremeno je zabranila korišćenje USB diskova i ostalih prenosnih memorijskih uređaja nakon što je na njihovoj mreži primećeno širenje većeg broja različitih računalnarski crva.

Takva zabrana mogla bi da oteža i uspori rad bilo koje organizacije, a posebno vojske, jer na mnogim lokacijama gde vojska deluje nije moguće prebacivati fajlove e-poštom ili drugim “online” metodama.

Najverovatniji uzročnik problema i ovde odluke je varijanta crva SillyFDC koja se može širiti putem mreže, ali i putem uređaja za prenos podataka. U slučaju zaraze, crv ima mogućnost preuzimanja dodatnog zlonamernog koda sa Interneta tako da može da instalira i “keyloggere”, botnet agente, spyware i sl. neželjene programe.

Sigurnosni stručnjaci se slažu da je mera zabrane sasvim odgovarajuća za navedeni računarsko-sigurnosni incident, te upozoravaju na važnost antivirusne provere prenosnih medija za čuvanjepodataka. Takođe, preporučuju isključivanje mogućnosti automatskog pokretanja programa prilikom priključivanja USB diskova, CD-a, DVD-a i ostalih prenosnih medija.

Izvor: PersonalMag

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close