Home VestiBiznis & Finansije Maštoviti izgovori za imovinske karte

Maštoviti izgovori za imovinske karte

by bifadmin

Pravljenje imovinskih karata izazavalo je glavobolju mnogim funkcionerima, koji su se na razne načine borili da sakriju podatke, dajući Agenciji za borbu protiv korupcije smešna opravdanja poput privatnih problema sa svojim suprugama i sl. Neki od njih traže da budu izuzeti od zakona, te da ostanu na više funkcija.

Blic prenosi da pet odsto najviših funkcionera nije podnelo izveštaje o imovini, dok su neki od njih tražili od Agencije da se pre kraja roka izjasni i omogući im da zadrže više funkcija, iako su mnogi time u zakonom zabranjenoj poziciji. Međutim, iz Agencije za borbu protiv korupcije čvrsto stoje iza stava da su funkcije u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti nespojive i da će svi funkcioneri koji su sada na obe do 1. aprila morati da se opredele koju će nastaviti da obavljaju.

Inače, izveštaje o imovini i prihodima u zakonskom roku, do 1. februara, Agenciji za borbu protiv korupcije podnela su 14.643 funkcionera, dok je njih 1.300 dostavilo izveštaje posle propisanog roka, sa nepotpunim podacima, ili na starim obrascima. Oni koji nisu želelli da daju podatke pravdali su se činjenicom da će im deca doći pod udar kidnapera i da će se supruge razvesti od njih. Ako ništa drugo, imamo maštovite političare, ili je to pleonazam – maštovitost (da ne kažemo laganje, zbog političke korektnosti) je inače u opisu posla srpskih političara .

Pročitajte i ovo...