Home VestiBiznis & Finansije RTS podiže pretplatu, ali ne i kvalitet programa

RTS podiže pretplatu, ali ne i kvalitet programa

by bifadmin

Kada smo počeli da plaćamo pretplatu za javni servis očekivali smo da će naši dinari otići u ruke profesionalnih i objektivnih novinara i urednika ozbiljnih edukativnih programa. Od prvog marta pretplata na RTS je skočila sa 434 na 500 dinara, te se nadamo da će ove pare otići na unapređenje studija u kom se snima „Žikina šarenica“ i dodatne reprizne termine serije „Selo gori a baba se češlja“. Ne bi bilo zgoreg opet reprizirati „Bolji život“.

Ako kojim slučajem nemate želju da gledate ovakav program nadamo se da imate kablovsku, ali to ne znači da onda ne morate da plaćate RTS-u. To je zarad višeg cilja – zarad obrazovanja srpskog življa. Zato će se i dalje naplata za javni servis vršiti preko računa za električnu energiju, sa stimulativnim popustom od pet odsto za građane koji račun plate u propisanom roku. Ako želite još jednu stimulaciju znajte da su čvrsto obećali da daljeg poskupjlenja RTS-ovih usluga nće biti do marta sledeće godine. Možda bi sledeće godine tim sredstvima RTS mogao obezbediti i emitovanje „Farme“ na javnom servisu.

Profesor Političkih nauka, Rade Veljanovski, ovim povodom izjavio je da „RTS treba da uskladi kvalitet programa sa novom cenom, jer je stručno mišljenje da bi program javnog servisa mogao da bude kvalitetniji“. Mi to tvrdimo odavno, ovde i ovde. Neki građani na Internetu propagiraju ideju da treba plaćati pretplatu na Studio B umesto na RTS.

Pročitajte i ovo...