Home VestiBiznis & Finansije Moody`s Investors Service: Kreditni rejting za Novi Sad, Kraljevo i Valjevo

Moody`s Investors Service: Kreditni rejting za Novi Sad, Kraljevo i Valjevo

by bifadmin

Međunarodna agencija za kreditni rejting „Moody`s Investors Service“ dodeljuje po prvi put u Srbiji kreditni rejting Novom Sadu, Kraljevu i Valjevu, što će ovim gradovima omogućiti da se plasiraju na svetsko tržište kapitala.

E kapija piše da su ova tri grada pobedila na takmičenju u upravljanju finansijama i kreditnoj sposobnosti koje je USAID u februaru organizovao za 16 lokalnih samouprava. Kao nagradu, gradovi su dobili uspostavljanje međunarodnog kreditnog rejtinga na čijoj izradi je radio „Moody`s“.

Ovim povodom lokalne vlasti iz Srbije prvi put će se pojaviti na mapi međunarodnih investitora, kao nova destinacija za kretanje njihovog kapitala.

Građani ovih gradova će takođe imati koristi od utvrđivanja kreditnog rejtinga tako što će imati pristup informacijama o kvalitetu upravljanja javnim sredstvima u svojoj zajednici, kao i korišćenju sredstava koja oni uplaćuju u budžet opštine. Kako navodi USAID, to će doprineti većem broju privatnih investicija, povećaće mogućnosti za zapošljavanje i podstaći ekonomski razvoj ovih lokalnih samouprava.

Pročitajte i ovo...