Home VestiBiznis & Finansije „Chipsy“ će proizvoditi najsavremenije mašine

„Chipsy“ će proizvoditi najsavremenije mašine

by bifadmin

Marbo Product, član kompanije PepsiCo, otvorio je juče novu liniju za proizvodnju krompirovog čipsa u svojoj fabrici u Bačkom Magliću. Nova proizvodna linija, vredna 20 miliona evra, vodećem proizvođaču grickalica u Srbiji doneće najsavremeniju svetsku tehnologiju, a lokalnoj zajednici 100 novih radnih mesta. Investicija uključuje i postrojenje za tretman otpadnih voda, vredno 4 miliona evra.

Nova linija za proizvodnju krompirovog čipsa otvoriće dodatnih 100 radnih mesta u fabrici u Bačkom Magliću i podići broj zaposlenih u kompaniji Marbo Product na oko 1.400. Ovo ulaganje će indirektno otvoriti i 400 radnih mesta u sektoru proizvodnje krompira i održavanja proizvodnog pogona. Ako se pitatate šta mi imamo od svega toga, Marbo je prošle godine, usred krize, zaposlio 100 novih ljudi, a za svoje proizvode koristisamo domaće sirovine za proizvodnju, što ga čini najvećim otkupljivačem industrijskog krompira u Srbiji.

Marbo Product je osnovan 1995. godine, a postao je deo PepsiCo porodice 2008. godine. Kompanija ima sedište u Beogradu, proizvodne pogone u Bačkom Magliću u Srbiji i Laktašima u Bosni i Hercegovini i 1.300 zaposlenih.Jedan od najomiljenijih brendova ove kompanije kod nas je Chipsy.

Pročitajte i ovo...