Home TekstoviNove tehnologije Glasine na Twitteru pokopavaju Swedbank

Glasine na Twitteru pokopavaju Swedbank

by bifadmin

Da društvene mreže imaju sve većeg uticaja na poslovanje pokazuje i podatak da su u nedelju klijenti počeli da povlače novac iz Swedbanke zbog glasina na Twitteru da banka ima pravnih i problema sa likvidnošću u Estoniji i Švedskoj.

Više od deset hiljada Letonaca povuklo je depozite iz banke Swedbank u švedskom vlasništvu nakon što su se proširile glasine da je zapala u finansijske teškoće.Glasine o problemima sa likvidnošću su se brzo proširile putem poruka na društvenoj mreži Twitter.

Swedbank je objavio da je iz bankomata u Letoniji povučeno oko 20 miliona lata (38 miliona dolara), pa je oko polovine uređaja ostalo bez novca.

„To povlačenje neće ni na koji način uticati na naš rad“, rekao je čelnik letonske podružnice švedske banke, Marcis Mancinskis.

Da podsetimo, Swedbank je najveća banka u Letoniji, Litvaniji i Estoniji. Na drugom mestu je takođe švedski SEB. Ljudi su počeli podizati novac iz obe banke nakon što su se proširile glasine o problemima u švedskim bankama. Letonska policija objavila je da je pokrenula istragu o širenju lažnih vesti o finansijskom sistemu.

Pročitajte i ovo...