Home TekstoviNove tehnologije HP arhitektura za prvi Net-Zero data centar koja smanjuje energetske troškove napajanja

HP arhitektura za prvi Net-Zero data centar koja smanjuje energetske troškove napajanja

by bifadmin

HP Labs, centralno istraživačko odeljenje kompanije HP, napravio je arhitekturu data centra koja organizacijama omogućava da ukupnu potrošnju energije smanje za 30 odsto, kao i da zavisnost od elektrodistribucije i troškove smanje za više od 80 odsto.

Preko HP Net-Zero Energy istraživanja HP želi da organizacijama svih veličina i društvima širom sveta pruži potencijal da pokreću data centre koristeći lokalne, obnovljive izvore. Na taj način, uklanja se zavisnost od određenih lokacija, energetskih izvora i visokih troškova.

U dokumentu “Towards the Design and Operation of Net-Zero Energy Data Centers” istraživači opisuju HP Net-Zero Energy data centar arhitekturu, koja precizno dodeljuje energiju na osnovu radnog opterećenja. HP Net-Zero Energy data centar arhitektura integriše napajanje i hlađenje iz lokalnih, obnovljivih izvora, i inovativan pristup upravljanju potrebama koji omogućava raspoređivanje IT poslova na osnovu dostupnosti resursa i neophodnih performansi.

HP Net-Zero Energy data center arhitektura bazirana je na četiri modula:

Modul za predviđanje: koristi moćan softver za analiziranje da bi predvideo dostupnost i cenu kritičnih resursa, poput energije iz obnovljivih izvora i potreba za performansama.

Modul za planiranje: koristi algoritam za optimizaciju koji traži balans između rasporeda radnog opterećenja i operativnih ciljeva, poput ostvarivanja net-zero rada. To organizacijama omogućava da poslove raspoređuju na osnovu dostupnih resursa, dok ispunjavaju operativne ciljeve.

Modul za izvršavanje: omogućava organizacijama da upravljaju radom i potrošnjom energije u realnom vremenu, na osnovu zahteva za performansama i operativnih ciljeva data centra.

Modul za proveravanje i izveštavanje: otkriva i otklanja neusklađenost između plana i ostvarenog.

HP Enterprise Group planira da dalje razvija HP Net-Zero Energy data centar tehnologiju u saradnji sa drugim HP-ovim odeljenjima, a kroz HP Moonshot Discovery Lab inicijativu i HP EcoPOD koji je deo Discovery laboratorije u Hjustonu.

Pročitajte i ovo...