Home VestiBiznis & Finansije G4S izgubio 50 miliona funti zbog loše obavljenog posla tokom Olimpijade

G4S izgubio 50 miliona funti zbog loše obavljenog posla tokom Olimpijade

by bifadmin

Najveća svetska sigurnosno-bezbednosna agencija, G4S, nije ispunila sve obaveze sa organizatorima Olimpijade u Londonu, zbog čega je izgubila 50 miliona funti.

Kompanija G4S nije uspela na vreme da obezbedi neophodnih 10.500 članova obezbeđenja za Olimpijske igre u Londonu, zbog čega je organizator morao da angažuje dodatno osoblje iz drugih izvora. Ovo se odrazilo plaćanjem penala po neizvršenju ugovornih obaveza, ali i velikim gubitkom ove sigurnosne kompanije u kvartalu tokom koga je održana poslednja Olimpijada. Oporezovana dobit G4S u prvih šest meseci ove godine pala je 60% u odnosu na isti period lane i iznosi oko 61 milion funti, dok je prihod iznsoio oko 3,2 milijardi funti.

Iako je veći skandal na Olimpijadi izbegnut zahvaljujući pripravnosti vojske Veliek Britanije, sigurnosna kompanija se nada boljim rezultatima i vraćanju međunarodnosg ugleda zbog svog obima i raznovrsnosti poslovanje. Osim obezbeđivanjem masovih događaja, G4S se bavi upravljanjem privatnim zatvorima, kao i zaštitom vrednosnih transporta širom sveta. Zapošljava čak 650.000 radnika u 135 zemalja.

Pročitajte i ovo...