Home TekstoviNove tehnologije HP bezbednosna rešenja koja podstiču inovacije i smanjuju rizike

HP bezbednosna rešenja koja podstiču inovacije i smanjuju rizike

by bifadmin

Prema novom istraživanju sprovedenom za potrebe kompanije HP, skoro dve trećine poslovnih i tehnoloških menadžera razmišlja o zaštiti cloud usluga i velikih količina podataka. Polovina ispitanika brine i o gubitku ili krađi mobilnih podataka. Pored toga, više od polovine ih je priznalo da njihove organizacije troše više novca i vremena na reaktivne mere, nego na proaktivno upravljanje rizicima.Za preduzeća iz javnog sektora, bezbednosne pretnje postaju sve izraženije, a regulativa sve komplikovanija, dok se budžeti smanjuju. HP Security for Public Sector odražava širinu i dubinu HP-ovih mogućnosti da zadovolji postojeće standarde za ovaj tip organizacija.

HP-ova rešenja:

Nove funkcije je dobilo rešenje HP Assured Identity, koje pruža jednostavno upravljanje identitetima, dozvolama i pristupom. Ovo rešenje omogućava bolju kontrolu insajdera, robustnu zaštitu identiteta i lakše deljenje informacija prilikom saradnje različitih organizacija.

Comprehensive Applications Threat Analysis (CATA) na zahtev snižava troškove zaštite aplikacija tako što tokom razvojong ciklusa vodi računa o pretnjama.

HP Security Operations Center (SOC) konsultantske usluge prilagođene su javnom sektoru izvan SAD, a korisnicima omogućavaju da na svojoj lokaciji uspostave operativni centar za zaštitu. Korisnici mogu angažovati HP Services i da im pomogne u upravljanju ovim centrom.

HP je predstavio i nove proizvode i usluge koji klijentima pružaju transparentnost i kontrolu širom organizacije. Nova ponuda obuhvata:

HP-ove usluge zaštite data centra procenjuju postojeći sistem zaštite i pružaju preporuke za optimizaciju infrastrukture i unapređivanje upravljanja data centrom.

HP ArcSight Enterprise Security Manager 6.0c je moćan alat za praćenje i usklađivanje s regulativom koji identifikuje i otklanja opasnosti brže nego ikada ranije. HP ArcSight Enterprise Security Manager brzo identifikuje opasnosti širom infrastrukture i definiše prioritete radi smanjivanja potencijalne štete.

HP TippingPoint NX Platform Next Generation Intrusion Prevention Systems (NGIPS) obezbeđuje zaštitu mreže, virtuelnih mašina, operativnih sistema i kritičnih poslovnih aplikacija, tako što dodaje kapacitet za dubinsku analizu saobraćaja. Nova, modularna arhitektura projektovana je tako da se automatski prilagođava opasnostima, a organizacijama omogućava da uštede prostor u serverskim ormanima i da održe konzistentne troškove napajanja i hlađenja.

Najavljena je i mobilna aplikacija za profesionalce u oblasti IT zaštite. Nova aplikacija koristi HP Digital Vaccine Labs (DVLabs) podatke da prati aktulne i rastuće cyber opasnosti. HP Information Security Pulse dostupan je bez dodatnih troškova, a omogućava brzo otkrivanje i rešavanje rizika koji bi mogli uticati na IT okruženja. Aplikacija je dostupna za webOS, Apple iOS®, Android™ i putem weba.

HP-ovo inteligentno rešenje za zaštitu obuhvata i sisteme za štampu.

HP Access Control (HP AC) rešenja za štampu proširena su i na zdravstveni sektor, a poboljšavaju zaštitu uređaja i unapređuju kompanijske polise za štampanje uz bezbednu autentifikaciju, bezbedno povlačenje dokumenata za štampu, inteligentno upravljanje i obračun rada.

HP Imaging and Printing Security Assessment procenjuje okruženje za štampu iz perspektive bezbednosti i usklađenosti, a smanjuje rizike vezane za zalutale dokumente, slanje osetljivih podataka ka štampaču i čuvanje poverljivih informacija na hard diskovima.

Enhanced HP Imaging and Printing Security Center (IPSC) je rešenje bazirano na polisama, a unapređuje automatizaciju zaštite dok snižava rizke putem šire kompatibilnosti uređaja i operativnih sistema, šire HP Instant-on Security podrške i moćnog sistema za upravljanje lozinkama.

HP je najavio i novi rekord nakon što je prešao broj od 2,5 milijardi linija koda pod pretplatom kroz HP Fortify on Demand (FoD) rešenje za zaštitu aplikacija koje se nudi po sistemu softver kao usluga. HP Fortify omogućava bolju zaštitu aplikacija kroz njihovo statičko i dinamičko testiranje na 21 jeziku, a postoji i u verzijama za iOS i Android operativne sisteme.

Više informacija o HP-ovim rešenjima za zaštitu preduzeća potražite na adresi www.hp.com/go/EnterpriseSecurity2012.

HP-ov najvažniji događaj za korisnike za region Evrope, Bliskog istoka i Afrike, HP Discover, će se održati od 4 do 6. decembra u Frankfurtu u Nemačkoj.

Pročitajte i ovo...