Home VestiBiznis & Finansije Zaposleni u Amnesty International stupaju u štrajk

Zaposleni u Amnesty International stupaju u štrajk

by bifadmin

U Engleskoj i još najmanje četiri zemlje nekolicina radnika Amnesty International stupilo je u štrajk usled neslaganja zbog najavljene reorganizacije koja podrazumeva i otpuštanja pojedinaca.

Za sada su u izražavnju nezadovoljstva najizraženiji bili zaposleni u kancelarijama Amnesty International u Londonu, gde je nekoliko radnika napsutilo svoj posao u sredu. Do protesta je došlo jer je menadžment najpoznatije organizacije za ljudska prava iznenada odlučio da promeni pravila o smanjivanju broja zapsolenih u okviru planirane reorganizacije poslovanja.


U zvaničnoj izjavi koja je ovim povodom puštena u javnost, organizacija ističe da poštuje pravo svojih radnika za izražavanjem neslaganja kroz štrajk, ali takođe i da je samo jedna trećina zaposlenih javno izrazila svoje nezadovoljstvo.U izjavi se ističe da grupacija mora da promeni način svog delovanja kako bi postala efektnija, a to uključuje iseljavanje 500 radnika iz centralne baze u Londonu u 10 regionalnih centara, odnosno u neposrednu blizinu lokacija na kojima su ljudska prava najugroženija.

Pročitajte i ovo...