Home VestiBiznis & Finansije Komisija za zaštitu konkurencije zvanično odobrila integraciju Štampa sistema i Future plus

Komisija za zaštitu konkurencije zvanično odobrila integraciju Štampa sistema i Future plus

by bifadmin

Odlukom Komisije za zaštitu konkurencije, kompanija „Štampa sistem“, članica poslovnog sistema „Centroproizvod“, dobila je odobrenje da preuzme poslovni sistem „Futura plus“, čime je omogućen nastavak realizacije plana restruktuiranja i reorganizacije, kao i očuvanje firmi koje su poslovale neprofitabilno i bile na rubu propasti, stoji u njenom saopštenju.

Grupisanjem „Štampa sistema“ i „Future plus“ stvoreni su uslovi za stabilizaciju i restruktuiranje poslovnih sistema, kao i očuvanje više od 4000 radnih mesta.

Dalje u saopštenju piše da su obe firme bile u veoma lošem finansijskom stanju, i da su zato bile neophodne velike finansijske investicije u novi poslovni sistem. Futura plus je u stečaju, dok je Štampa sistem, suočena sa blokadom i brojnim problemima, bila pred stečajem. Bilo je neophodno pokriti gubitak koji je u obe kompanije u 2011. godini bio čak 13 miliona evra, a u 2012. godini više od 5 miliona evra gubitka.

Pročitajte i ovo...