Home VestiBiznis & Finansije Rajaner ukida 10 letova na budimpeštanskom aerodromu

Rajaner ukida 10 letova na budimpeštanskom aerodromu

by bifadmin

Niskobudžetni avioprevoznik Rajaner (Ryanair) objavio je da će u narednoj godini smanjiti budžet u svojoj bazi u Budimpešti za 40%, što će za posledicu imati ukidanje 10 ruta. Uzrok ovome je podizanje taksi na budimpeštanskom aerodromu ali i njegova nemogućnost da Rajaneru pruži dobre uslove za rad. Zbog ovoga bi oko 800 ljudi moglo da ostane bez posla.

„Budimpeštanski aerodrom očigledno ne želi na unapredi mađarski turizam, pošto konstantno povećava sume koje traži da mu se plaćaju iako mu promet opada“, saopštili su iz Rajanera.

Zato će tamo Rajaner smanjiti broj ruta sa 30 na 20, broj nedeljnih letova sa 280 na 170, kao konačno i broj zaposlenih u Budimpešti. Zbog ovoga će i 800.000 putnika morati da potraži drugog prevoznika.

Ako uprava ovog aerodroma iz Hochtiefa na počne da radi po tržišnim principima – odnosno ne počne smanjivati svoje finansijske zahteve, kao i svi aerodromi širom Evrope – neće doživeti da vidi rast saobraćaja, kažu iz Rajanera.

Iz Budimpešte su za sada ugašeni letovi za Baden, Birmingem, Bolonju, Dizeldorf, Krakov, Lubek, Malagu, Minhen, Oslo i Solun.

Pročitajte i ovo...