Home VestiBiznis & Finansije Schneider Electric: 10 godina uspešnog poslovanja u Srbiji

Schneider Electric: 10 godina uspešnog poslovanja u Srbiji

by bifadmin

Kompanija Schneider Electric, svetski lider u upravljanju energijom, obeležava desetogodišnjicu rada u Srbiji. Najvažniji projekti koji su realizovani u tom periodu su: WIG plaza, B2, Kontrola leta u Beogradu, Klinički centar u Novom Sadu, rešenja za snabdevanje energijom, ali i merenje potrošnje u poslovnom centru Ušće i u tržnim centrima Delta City u Beogradu, Podgorici i Kragujevcu. Schneider Electric rešenja se nalaze i u hotelu Splendid u Bečićima i Promont Aqua na Fruškoj Gori, a koriste se i za upravljanje elektrodistributivnom mrežom u Beogradu, Novom Sadu i Subotici.

„Iskoristiti energiju na najbolji mogući način, učiniti da energija bude bezbedna, pouzdana, efikasna i produktivna: to je naša misija i u tome se oslanjamo na svoju istoriju i na istoriju svojih robnih marki, na strategiju zasnovanu na rastu efikasnosti, na svoje zaposlene i na svoje obaveze kao društveno odgovorna kompanija.“ – ističe Dragoljub Damljanović, direktor kompanije za Srbiju i Crnu Goru.

U osnovi njihove tehnologije je softver koji prati i optimizuje distribuciju električne energije sa ciljem smanjenja utroška energije i globalnog zagrevanja. Ova rešenja pomažu elektrodistributivnim kompanijama da brže identifikuju i reaguju na kvarove u mreži i uspostavljanju ponovnog napajanja potrošača.

Kupovinom kompanije Telvent na globalnom nivou, Schneider Electric je prošle godine postao vlasnik i multinacionalne kompanije sa osam hiljada zaposlenih. Deo te globalne akvizicije je i Telvent DMS, danas Schneider Electric DMS NS u Novom Sadu, gde se nalazi razvojni centar koji proizvodi softver koji omogućava optimalno upravljanje i velike uštede u distribuciji električne energije. Rešenja kojima je tako obogaćena ponuda kompanije Schneider Electric, pored smart grid-a (pametne infrastukturne mreže) su i kompletna Smart City rešenja – upravljanje u drumskom i železničkom saobraćaju, upravljanje gasovodima, naftovodima, vodovodima, grejanju i elektrodistributivnim sistemima.

Uvođenje ovih rešenja dovodi do efikasnijeg sistema snabdevanja električnom energijom, bržeg reagovanja u sličaju kvara, uštede u troškovima eksploatacije distributivne mreže, smanjenja gubitaka u mreži i mogućnost da se proizvođači energije iz obnovljivih izvora (male hidroelektrane, solarne farme i sl.) priključe u mrežu kao novi izvor energije.

Pročitajte i ovo...