Home VestiBiznis & Finansije Ekonomski pokazatelji privređivanja Udruženja priređivača igara na sreću

Ekonomski pokazatelji privređivanja Udruženja priređivača igara na sreću

by bifadmin

Oko 150.000 stanovnika Srbije direktno i indirektno obezbeđuje egzistenciju zahvaljujući poslovanju kompanija članica UPIS-a. Svi zaposleni završili edukaciju u prevenciji zavisnosti od igara na sreću.

U 2011. godini, Udruženje i kompanije članice su na ime plaćanja svih vrsta poreza i kroz isplate zarada svojim zaposlenim privredi Srbije direktno doprineli sa iznosom od 21 milion evra. Kada se tom iznosu dodaju profiti dobavljača i zarade i porezi koji oni isplaćuju, ukupno dodata vrednost ekonomiji Srbije od strane kompanija UPIS iznosi 315 miliona evra ili 1,08% BDP. To znači da svaki evro koji se stvori u kompanijama-članicama UPIS donosi 15 evra dodate vrednosti u vidu zarada zaposlenih, profita i poreza koji država dobije od kompanija članica Udruženja i njihovih dobavljača roba i usluga.


Uz odlične pokazatelje doprinosa privredi zemlje, rezultati koje je Udruženje postiglo na polju prevencije bolesti zavisnosti od igara na sreću u potpunosti odslikavaju izuzetno visok nivo društveno odgovornog poslovanja kompanija članica. „Nedugo po osnivanju, Udruženje je u saradnji sa Specijalnom bolnicom za bolesti zavisnosti iz Drajzerove otpočelo sa realizacijom projekta „Moguće je prekinuti“. Suštinu projekta predstavlja edukacija svih zaposlenih koji dolaze u kontakt sa igračima, u prepoznavanju prvih simptoma zavisnosti od igara na sreću. Za dve godine koliko se provodi ovaj projekat edukaciju je završilo 2.000 zaposlenih u kompanijama-članicama UPIS“, istakao je koordinator Udruženja Zoran Milošević.

Pročitajte i ovo...