/ Vesti / Apple u Kini gubi od kompanije koja je 100 puta manja
BiF Analize Čitajte B&F online

Apple u Kini gubi od kompanije koja je 100 puta manja

This post has already been read 748 times!

Najprofitabilnija kompanija na svetu, koja je to postala najviše zahvaljujući pametnim telefonima, na velikom kineskom tržištu tek je šesta po zaradi u svom segmentu poslovanja, a razlog za takav rezultat je upravo nedostatak jeftine kategorije proizvoda u njenoj ponudi.

China Wireless Technologies Ltd. je jedna od četiri kineske kompanije koje su pretekle Apple na svom tržištu. Njen model Coolpad 8060 prodaje se za oko 80 evra i 20% je jeftiniji od najjeftinijeg modela iPhona. Ova kineska kompanija ostvaruje zaradu stotinu puta manju od američkog giganta, ali očekuje porast prodaje od 40 odsto u 2013. na oko 28 miliona pametnih telefona.

Apple pokušava dodatno da poveća svoj profit u Aziji otvaranjem novih poslovnica i sklapanjem ugovora sa China Mobile, najvećom svetskom mobilnom telefonijom po broju pretplatnika. Međutim, poziciju na tržištu, ne samo u Aziji, nego i u čitavom svetu, Apple bi mogao da popravi tek onog trenutka kada na tržište izbaci ekonomičniju varijantu svog najnovijeg proizvoda, što iz ove kompanije najavljuju možda već do kraja ove godine.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close