Home VestiEkonomija Huawei zabeležio skok profita za 33% u 2012.

Huawei zabeležio skok profita za 33% u 2012.

by bifadmin

Jedan od najvećih proizvođača mrežne opreme za telefonije, kao i sve ozbiljniji učesnik na svetskom tržištu mobilnih telefona, kineski Huawei ima jak skok profita u prošloj godini najviše zahvaljujući jakom nastupu u Evropi i Japanu.


Kineska kompanija predviđa da će neto profit za prošlu godinu iznositi oko 2,5 milijardi dolara, iako će konačni rezultati biti objavljeni tek u aprilu. Huawei bi verovatno zabeležio još bolje rezultate da joj sklapanje ugovora za prodaju telekomunikacione opreme na američkom tržištu nije ograničeno zbog optužbi za strogu povezanost sa aktuelnom kineskom vlašću.

Za veliki skok profita u odnosu na 2011. godinu rukovodioci u kompaniji „krive“ veoma uspešnu kampanju prodaje novih modela pametnih telefona, pogotovo na tržištima Japana, SAD i Evrope. Najavljeno je da će novi modeli biti promovisani u drugoj polovini 2013. čime će ozbiljno uzdrmati glavne učesnike na ovom tržištu, Samsung i Apple. U kompaniji očekuju dalji rast prihoda u rangu između 10 i 12% i tokom ove godine.

Pročitajte i ovo...