Home VestiEkonomija Izabrani novi članovi Upravnog odbora Američke privredne komore

Izabrani novi članovi Upravnog odbora Američke privredne komore

by bifadmin

Na dvanaestoj Generalnoj skupštini Američke privredne komore u Srbiji, kompanije članice AmCham-a izabrale su sedam novih članova Upravnog odbora ove poslovne asocijacije.

Za prvog potpredsednika Američke privredne komore izabran je Jugoslav Pirić iz kompanije Microsoft, dok je za drugog potpredsednika komore izabran Vladan Živanović, iz kompanije Saga. Među novim članovima Upravnog odbora su i Stephen Fish (Ernst&Young), Ivan Vujačić (Eurobank), Miša Lukić (Leo Burnett), David Banjai (Ball Packaging), Željko Tomić (OSA Računarski inženjering).

„Prethodna godina je za Srbiju bila izuzetno izazovna. Očekujemo da će novoizabrani članovi Upravnog odbora svojim entuzijazmom i elanom, ojačati napore Američke privredne komore usmerene na unapređenje poslovne klime“, istakao je Miloš Đurković, predsednik Američke privredne komore u Srbiji.

Predstavnicima kompanija članica AmCham-a obratio se i Majkl Kirbi, ambasador Sjedinjenih Američkih država u Srbiji, koji je tom prilikom pohvalio borbu Vlade Srbije protiv korupcije i istakao važnost jakog privatnog sektora za zdravu ekonomiju. On je naveo plan u šest tačaka za pomoć poslovnoj zajednici i Srbiji u ostvarivanju ciljeva, uključujući prioritete kao što su podsticanje američkih investicija u Srbiji i napredak članstva Srbije u Svetskoj trgovinskoj organizaciji.

Pročitajte i ovo...