Home VestiEkonomija Merkator dobro poslovao u Srbiji u 2012.

Merkator dobro poslovao u Srbiji u 2012.

by bifadmin

Direktorka društva Mercator – S i članica Uprave Grupe Mercator Stanka Pejanović tvrdi da je ova kompanija dobro poslovala u Srbiji – nerevidirani poslovni rezultati iz 2012. godine pokazuju prihod od 61,6 milijardi dinara i rast od 13,4% u odnosu na prošlu godinu.

„Mercator-S je kroz različite mere zadržao uspešno poslovanje i povećao tržišno učešće na skoro  9%. Nastavili smo sa razvojnim aktivnostima i tokom 2012. investirali 19 miliona evra, od čega je najznačajnija investicija inoviranje Mercator Centra Beograd. Otvoreno je 8 novih prodajnih objekata a prodajna površina povećana za 10%. Otvoreno je 275 novih radnih mesta, koja su popunjena preraspodelom postojećeg broja zaposlenih u novootvorene maloprodajne objekte čime je povećana produktivnost, kao i zapošljavanjem novih saradnika“, kaže Pejanović.

Aktivnosti Merkatora za ovu godinu, prema direktorkinim rečima biće usmerene na  osavremenjavanje postojećih kapaciteta i otvaranje novih. Od većih projekata u 2013. godini očekuje ih otvaranje Megamarketa u okviru tržnog centra Stadion u beogradskoj opštini Voždovac.

Pročitajte i ovo...