Home Vesti Novi koncept Career Days

Novi koncept Career Days

by bifadmin

Ove godine će projekat Career Days biti održan po devetnaesti put, u pokušaju da stvori poslovne prilike za što više mladih. Pored Beograda, Niša i Novog Sada projekat će se prvi put realizovati i u Kragujevcu.

Na osnovu ispitivanja stvarnih rezultata tipičnih sajamskih formi ovakvih događaja, kao i radi prilagođavanja realnosti na domaćem tržištu rada, primećena je potreba za promenom strukture projekta, kako bi se njegovi ciljevi ostvarili na najefikasniji način. Career Days 2013 će biti realizovan kroz tri različita, ali povezana segmenta.

U okviru Career Launch-a će se na najefikasniji način kompanijama omogućiti selekcija kandidata. Kroz grupne radionice, preko kojih će se vršiti selekcija najboljih kandidata, firme će moći da sprovedu individualne intervjue, i na taj način odaberu kompetentne kandidate za ponuđene stručne prakse ili zaposlenje, u čemu se ogleda prednost u odnosu na dosadašnju sajamsku formu projekta. Novim konceptom obuhvaćeni su i studenti i druge, treće i četvrte godine studija, koji će na posebnom događaju pod nazivom Career Perspective moći da steknu različita znanja i sposobnosti iz oblasti vezanih za buduće zaposlenje, kroz brojne radionice i predavanja na temu planiranja karijere, pisanja biografije, ponašanja prilikom procesa selekcija i slično. Career Insight je informativni segment projekta na kome će kompanije imati priliku da se predstave mladim ljudima i time prezentuju svoje ciljeve, vrednosti i misiju za budućnost.

U skladu sa novim konceptom, promenjen je i vizuelni identitet Career Days-a, sve u cilju vizuelnog slanja poruke o novoj ideji samog projekta, ali i ka onome što je najbitnije i neporomenjeno, a to je pružanje prakse i zaposlenja mladim ljudima. Career Days projekat je realizovan od strane studentske organizacije AIESEC.

Pročitajte i ovo...