/ Posle 5 / PwC nadgleda regularnost glasanja za nagradu Oskar već 79 godina
BiF Analize Čitajte B&F online

PwC nadgleda regularnost glasanja za nagradu Oskar već 79 godina

This post has already been read 838 times!

Ove godine kompanija PricewaterhouseCoopers obeležava 79 godina od kako u ime američke Akademije za filmske umetnosti i nauke upravlja procesom prebrojavanja glasova za dodelu nagrade Oskar. Konačno glasanje počelo je u petak, 8. februara, i završava se u četvrtak, 19. februara 2013. godine.

Kompanija PwC će nastaviti da obavlja svoju tradicionalnu ulogu i vrši nadzor nad celokupnim procesom glasanja za dodelu Oskara: obezbediće integritet i validnost glasanja, zadržaće isključivu nadležnost nad glasanjem i prebrojavanjem glasova i biće odgovorna za očuvanje poverljivosti rezultata glasanja. Bred Oltmans i Rik Rosas iz kompanije PwC ponovo će nadgledati proces prebrojavanja glasova i biće jedini ljudi na svetu koji će biti upoznati sa identitetom dobitnika Oskara pre direktnog TV prenosa dodele ove nagrade na televiziji ABC, u nedelju, 24. februara 2013. godine. Sistem koji je odavno uspostavljen od strane PwC podrazumeva ručno prebrojavanje svakog glasa na tajnoj lokaciji sa ciljem da se obezbedi maksimalni nivo tačnosti, objektivnosti i poverljivosti. Oltmans i Rosas predvode „ćutljiv“ tim računovođa koji već decenijama obavlja prebrojavanje glasova na isti način. Tokom 79 godina koliko PwC sarađuje sa Akademijom i upravlja procesom prebrojavanja glasova nijednom nije došlo do povrede sigurnosti glasanja.

Po dostavljanju popunjenih glasačkih listića i prebrojavanju glasova od strane PwC, Oltmans i Rosas napamet uče imena svih dobitnika i pripremaju dva odvojena kompleta koverata sa njihovim imenima. Njih dvojica potom komplete sa kovertama lično nose do mesta na kojem se odvija ceremonija dodele, i to odvojenim tajnim rutama. Tokom TV prenosa ceremonije oni će se sve vreme nalaziti iza scene i koverte sa imenima dobitnika davati direktno u ruke prezentera nagrada neposredno pre njihovog izlaska na scenu. „Nadgledanje procesa glasanja svake godine i kontinuitet tradicije kojom PwC obezbeđuje tačnost i tajnost glasanja predstavljaju najdragocenije iskustvo u mojoj karijeri“, kaže Oltmans, partner u kompaniji PwC i rukovodilac procesa glasanja za dodelu nagrade Oskar od 2004. godine. „Naša saradnja sa Akademijom koja traje gotovo osam decenija svedočanstvo je našeg partnerstva koje počiva na međusobnom poverenju i predstavlja veliku čast za kompaniju PwC.”
Članovi Akademije sa pravom glasa otpočeli su glasanje za nominacije u ponedeljak, 17. decembra 2012, a nominacije su saopštene u četvrtak, 10. januara 2013. godine. Listići za konačno glasanje spremni su od 8. februara, a popunjeni glasački listići dostavljaju se u utorak, 19. februara 2013. godine.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close