/ Posle 5 / Od sada fanovi finansiraju filmove
BiF Analize Čitajte B&F online

Od sada fanovi finansiraju filmove

This post has already been read 806 times!

Ljubitelji detektivske serije “Veronika Mars” pokrenuli su kikstarter kampanju za finansiranje holivudskog filma po njenim motivima i nagovestili nove trendove u kreiranju filmskih budžeta. Za jedan dan sakupljeno je dva miliona dolara.

nathan firefly
“Veronika Mars” je serija u kojoj Kirsten Bel glumi naslovnu ulogu studentkinje-detektiva i bila je popularna među tinejdžerskom i studentskom populacijom u SAD. Njeno snimanje okončano je 2007. godine, autori i glumic okrenuli su se novim projektima, ali ni fanovi nisu sedeli skrštenih ruku. Posle pažljivog promišljanja i organizovanja, onlajn kikstarter kampanja za snimanje holivudskog filma koji bi poslužio kao završno poglavlje čitavog serijala započela je juče i trajaće narednih mesec dana. Organizatori kampanje nisu znali unapred kakvi će biti rezultati i postavili su sebi relativno skroman cilj za holivudske uslove, oko dva miliona dolara. Međutim već posle dva dana sakupljeni iznios premašio je tri miliona! Na sajtu kampanje potencijalni donatori mogu da ostave minimum jedan dolar pomoći.

Na izuzetne rezultate kampanje reagovali su i mnogi poznati holivudski reditelji i autori TV serijala koji su svojevremno naglo prekinuti a u međuvremenu su stekli kultni status i veliku bazu fanova. Dož Vidon, autor superherojskog filma “Osvetnici” koji je zaradio preko milijardu i po dolara širom sveta, već se oglasio tim povodom. Njegova SF serija “Svitac” (“Firefly”) imala je samo 13 nastavaka, ali i armiju poštovalaca zbog koje je već snimljen jedan bioskopski film, “Serenity”. “Glavni problem u organizovanju snimanja ovakvih projekata je zauzetost većine članova originalne glumačke i autorske postavke. Međutim, ovo što su napravili ljubitelji “Veronike Mars” predstavlja samo početak novog vida finansiranja koji će već u bližoj budućnosti doživeti ekspanziju”, izjavio je Vidon.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close