Home Posle 5 Telepatska komunikacija pacova

Telepatska komunikacija pacova

by bifadmin

Dve grupe laboratorijskih pacova uspele su telepatski da komuniciraju na udaljenosti između SAD i Brazila u najnovijem zajedničkom eksperimentu naučnika ove dve zemlje.

U naučnom eksperimentu koji je trebalo da potvrdi uspešnost upotrebe poslednjih dostignuća u neurotehnologiji, dve grupe pacova uspele su međusobno da komuniciraju i direktno prenose uputstva putem moždanih signala koji su elektrodama prenošeni preko interneta. U odvojenim laboratorijama u Duramu u Severnoj Karolini i Natalu u Brazilu, laboratorijski pacovi iz jedne grupe morali su da pritisnu određenu ručku posle svetlosnog signala kako bi dobili vodu i kasnije „objasne“ mislima, odnosno moždanim signalima, svojim „kolegama“ u drugoj zemlji šta treba da urade.

Elektrode koje su očitavale moždanu aktivnost prvih pacova, „enkodera“, slale su obaveštenja putem interneta do pacova „dekodera“ u drugoj državi, koji su imali potpuno istovetni zadatak pred sobom. „Dekoderi“ su istog trenutka po prijemu informacije rešavali problem u 70% slučajeva. Migel Nikolelis sa Univerziteta Djuk u Sevenoj Karolini i naučnici sa Međunarodnog Instituta za neurologiju u Natalu veruju da je ovaj eksperiment jedan u nizu onih koji će dovesti do kreiranja biološkog kompjutera, „mreže mozgova“, koji će moći da povezuje više različitih mozgova, odnosno moždanih talasa različitih osoba u istom trenutku.

Pročitajte i ovo...