/ Vesti / Tajanstveni vlasnik novog mađarskog avioprevoznika je Emirates
BiF Analize Čitajte B&F online

Tajanstveni vlasnik novog mađarskog avioprevoznika je Emirates

This post has already been read 915 times!

Na vebsajtu mađarskog radija Gazdasági osvanula je izjava jednog neimenovanog eksperta iz avio-industrije koji tvrdi da je misteriozni bliskoistočni investitor iza nove avio-kompanije u zemlji zapravo Emirates Airlines.

 solyom-airwa_20130730121731363

Sólyom Hungarian Airways je nova avio-kompanija na evropskom nebu. Prošle nedelje je održala svoju prvu konferenciju za štampu, kada je objavljeno da su većinski vlasnici u kompaniji jedno turističko preduzeće iz Omana i neimenovani investitor iz Dubaija. Mađraski Gazdasági radio javlja da je glavni ulagač zapravo Emirates, vodeći avio-prevoznik na Bliskom Istoku, koji je vlasnik preko 200 aviona.

Ovaj potez je samo poslednji u nizu osvajanja evropskog tržišta od strane tri bliskoistočna avio-prevoznika. Etihad preuzima 49% u domaćem JAT-u, a ulazi na velika vrata i na indijsko tržište (Jet Airways). Sólyom Airways počinje sa radom krajem avgusta kada če biti ostvareni ugovori o lizingu sedam aviona, od kojih je jedan Boeing 737-500, sa planom da flota naraste na čak 50 letelica do kraja 2017. Samim tim i potraga za osobljem biće povećana, očekuje se da će novi mađarski avio-prevoznik uposliti između 700 i 1.000 ljudi u ovoj godini, odnosno do 2.000 do kraja 2014. Ipak, za sada nijedan detalj o finansijskim ulaganjima i raspoloživom budžetu nije objavljen u javnosti.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close