Home VestiEkonomija Time Warner ostvario 87% veći profit

Time Warner ostvario 87% veći profit

by bifadmin

Veliki uspeh u drugom kvartalu 2013. američka medijska imperija duguje filmu „Čovek od čelika“, TV seriji „Igra prestola“, kao i prenosima NBA utakmica.

deneris

Time Warner je vlasnik popularnog kablovskog kanala HBO, kao i kanala CNN, TNT, Cartoon Network, uz mnoštvo veoma traženih internet portala, i naravno nadaleko čuvene filmske kompanije Warner Bros. Sa ovakvim nizom profitabilnih kompanija Time Warner je najveći medijski konglomerat na svetu, a drugi po profitu koji ostvaruje, odmah iza kompanije Walt Disney. Izuzetne rezultate u kvartalu april-jun ove godine ovaj konglomerat postigao je najviše zahvaljujući snažnom nastupu bisokopskih hitova „Čovek od čelika“ i „Veliki Getsbi“, najgledanije TV serije na svetu u ovom trenutku „Igra prestola“, kao i prenosima košarkaških utakmica NBA i NCAA, koje su u SAD po gledanosti odmah iza neprikosnovenih prenosa NFL lige.

Ostvareni tromesečni neto profit kompanije iznosio je 711 miliona dolara, u poređenju sa 413 miliona za isti period prošle godine. Ukupni prihod porastao je za 10% na 7,44 milijardi dolara,  dok je prihod od TV reklamiranja skočio za 11%.

Pročitajte i ovo...