/ Politika i društvo / Najviše zarađuju korisnici Fejsbuka, najmlađe korisnike ima Tumblr
BiF Analize Čitajte B&F online

Najviše zarađuju korisnici Fejsbuka, najmlađe korisnike ima Tumblr

This post has already been read 1028 times!

Svaka društvena mreža ima svoj identitet koji kreiraju njeni većinski korisnici. Neke od njih su omiljene među mladima, druge među visoko plaćenim zaposlenim ljudima, a izgleda da se većina društvenih mreža sistematski i specijalizuje za određenu publiku.

mreze

Foto: xProgress

Bi intelidžens, deo Biznis Insajdera, sakupljao je demografske podatke o korisnicima raznih društvenih mreža i ponudio svojim čitaocima zaključke koji će im pomoći da lakše targetiraju potencijalne klijente na webu. Evo nekih iznenađujućih otkrića:

1. Fejsbuk i dalje koriste pretežno mladi ali prošle godine je uočen rast njegovih korisnika od 45 do 54 godine starosti od 45% . Među američkim korisnicima Fejsbuka njih 73% ima primanja iznad 75.000 dolara godišnje (17% njih je na Tviteru).

2. Tviter koristi 27% mladih od 18 do 29 godina starosti, a tridesetogodišnjaka i četrdesetogodišnjaka dosta manji procenat.

3. Linkedin je međunarodna društvena mreža okrenuta ka muškim korisnicima.

4. Međutim, Google+ ju je prevazišla – ona je najorijentisanija prema muškom polu, koji čini 70% njenih korisnika.

5. Pinterest dominira među korisnicima tableta a prema podacima Nielsena 84% njegovih korisnika su žene.

6. Tumblr je najpopularniji među tinejdžerima i mladima a samo 8% njegovih američkih korisnika zarađuje preko 75.000 dolara godišnje.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close