Home Vesti Norveška vlada donirala 1,3 miliona dolara

Norveška vlada donirala 1,3 miliona dolara

by bifadmin

Vlada Kraljevine Norveške pomogla je realizaciju projekta „Osnaživanje i integracija Roma” u Srbiji i BiH, sa 1,3 miliona dolara.

romsko preduzetnsitvo

Učesnice programa „Osnaživanje i integracija Roma” osnovale su svoja poljoprivredna gazdinstva ili preduzetničke radnje za izradu nakita, raznih rukotvorina i odevnih predmeta, a neke od njih predstaviće i na mini sajmu preduzetništva u rezidenciji ambasadora Kraljevine Norveške u Beogradu. Prisutni gosti moći će više saznati o projektu i zahvaljujući izložbi fotografija sa projekta pod nazivom “Nije kasno da kreneš dalje”. Ovaj projekat realizovala je beogradska kancelarija CARE International, u saradnji sa lokalnim partnerskim organizacijama – Romskim informativnim centrom iz Kragujevca i „Euro-Rom“ iz Tuzle. Projekat je finansiran od strane Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Norveške.

Trogodišnji projekat „Nije kasno da kreneš dalje” je za cilj imao postizanje boljeg socio-ekonomskog statusa i integracije Roma u društvo. Finalni događaj organizuje se kako bi se prikazali rezultati projekta i da se još jednom okupe svi oni koji su doprineli sjajnim rezultatima ovog izazovnog, zahtevnog, ali i inspirativnog projekta. Projekat je obezbedio predstavnicima Romske populacije podršku u tri komponente: zapošljavanje, obrazovanje i sticanje životnih veština, sa ciljem da poboljša status Roma u oblasti obrazovanja i zapošljavanja u Šumadijskom regionu u Srbiji i Tuzlanskom Kantonu u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte i ovo...